Jorma Hassisen syytteet vanhentuivat Fici-Copy-jutussa

Hämeenlinnan liikuntahallien entinen toimitusjohtaja ja pitkäaikainen kunnallispoliitikko Jorma Hassinen selviää lahjontasyytteestä kopiokoneliike Fici-Copyn laajassa oikeusjutussa. Syyte on peruttu vanhentuneena.

lahjonta

Syyttäjä Jari Auvinen Salpausselän syyttäjänvirastosta on tiistaina perunut jo esittämänsä syytteen vanhentuneena.

Alkuperäisessä haasteessa Hassisen katsottiin syyllistyneen lahjoman ottamiseen elinkeinotoiminnassa. Haasteen mukaan Jorma Hassinen oli ottanut MH-klubin nimissä rahaa Fici-Copyltä yhteensä lähes 35 000 euroa. Rahat oli maksettu vuosina 2009-2010. Viimeisin rahansiirto oli tapahtunut helmikuun lopulla 2010. Koska tästä tapahtumasta on kulunut yli viisi vuotta on syyteoikeus vanhentunut.

Fici-Copy tapauksen päätekijä tuomittiin useista törkeistä petoksista vuoden ja yhdentoista kuukauden ehdolliseen vankeuteen harvinaisessa tunnustamisoikeudenkäynnissä pari viikkoa sitten.

Jo tuolloin oli oletettavissa, että syytteet lahjomista ovat vanhentuneet, kun syyttäjä poisti yrittäjän pitkästä syytelistasta lahjoman antamissyytteen vanhentuneena. Yrittäjää syytettiin ja tuomittiin ainoastaan törkeistä petoksista.

Jorma Hassinen ei halua kommentoida asiaa mitenkään.

Päivitetty 19.11.2015 klo 11:10: Viimeisin rahansiirto oli tapahtunut helmikuun lopulla 2010, eikä 2011, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.