1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Jussi-gaala palaa Ylen kanaville

Suomen elokuva-alan merkittävimpien tunnustusten, Jussi-palkintojen televisiointi palaa Ylelle. Jussi-gaala järjestetään maaliskuussa. Se televisioidaan suorana Yle Teema -kanavalla.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Jussi-palkinnot vuoden 2015 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille jaetaan Jussi-gaalassa 19.3.2016. Jussit juhlitaan Ylen Studio 2:lla ja se nähdään suorana lähetyksenä Yle Teema -kanavalla.

– Yle on merkittävä on suomalaisen elokuvan rahoittaja ja esittäjä, joten gaalan televisioiminen Ylellä puolustaa hyvin paikkaansa meidän ohjelmistossamme, kertoo Jussi-gaalan tuottaja Minna Lindroos.

Edellisten kolmen vuoden aikana palkintojuhla on nähty MTV3-kanavalla.

Jussi on vuonna 1944 perustettu suomalainen elokuvapalkinto. Jussi-patsaat jaetaan vuosittain parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa. Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Jussi-palkinto on yksi Euroopan vanhimmista elokuvapalkinnoista.

Ennätysten vuosi

Vuosi 2015 on jo nyt ollut ennätyksellinen kotimaisille elokuville. Ne ovat keränneet tähän mennessä jo yli 2,4 miljoonaa katsojaa, mikä on ennätys tilastohistorian aikana. Kotimaisia elokuvia on tänä vuonna ollut elokuvateattereissa jo 29. Neljä kotimaista ensi-iltaa on vielä tulossa.

Jussi-ehdokkaat valitsee vuosittain vaihtuva, ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati yhdessä Filmiauran hallituksen kanssa. Jussi-ehdokkaat julkaistaan 29.1.2016.

Jussi-palkintoja jaetaan 15 eri kategoriassa, joita ovat paras elokuva, ohjaus, naispääosa, miespääosa, naissivuosa, miessivuosa, käsikirjoitus, kuvaus, elokuvamusiikki, leikkaus, äänisuunnittelu, lavastus, pukusuunnittelu, maskeeraussuunnittelu ja dokumentti.