Postin työriidan neuvottelut ohi tältä illalta – Helle: Lakon alkaminen todennäköisempää

Neuvottelut jatkuvat huomenna. Valtakunnansovittelijan mukaan tämänpäiväisten neuvottelujen tulokset jäivät heikoiksi.

Kotimaa
Postin työntekijöitä Narinkkatorilla Helsingissä 16. marraskuuta.
Postin työntekijöitä Narinkkatorilla Helsingissä 16. marraskuuta.Teemu Salonen / Lehtikuva

Postin työriitaan ei löytynyt ratkaisua vielä tänään. Asiasta kertoi valtakunnansovittelija Minna Helle yhteisöpalvelu Twitterissä.

Helle kommentoi neuvottelujen tuloksia laihoiksi ja piti lakon alkamista yhä todennäköisempänä. Työtaistelutoimien on määrä alkaa torstaina.

Palvelualojen työnantajien Palta ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat neuvotelleet postialan työehdoista valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Osapuolet jatkavat neuvotteluja huomenna keskiviikkona kello 13.

Postiala on ollut sopimuksettomassa tilassa marraskuun alusta lähtien. Työehtosopimusta vailla on noin 19 000 työntekijää.

Molemmat osapuolet toivovat ihmettä

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen kommentoi tiistaina neuvotteluiden päätyttyä, että lakon alkaminen näyttää tällä hetkellä hyvin todennäköiseltä.

– Neuvotteluissa yritetään tietenkin täysillä loppuun saakka. Nyt ollaan kuitenkin niin usean asian osalta kaukana ratkaisusta, että se vaatii pienoista ihmettä, että tästä sopimus syntyy ennen torstaita, sanoo Nieminen.

Neuvotteluiden toinen osapuoli valmistautuu myös omalta osaltaan lakon alkamiseen. Palvelualojen työnantajien Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto pitää käytännössä lähes varmana, että lakkoa ei pystytä enää välttämään.

– Tänään ei oikeastaan saatu aikaan mitään merkittävää edistystä. Aika on vääjäämättä loppumassa käsiin, mikäli lakot halutaan välttää. Koko huominen päivä kuitenkin neuvotellaan ja kaikkemme yritetään, sanoo Aarto.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.