1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tyhjien toimistojen muuttaminen asunnoiksi helpommaksi? Lautakunta tyrmäsi

Joukko helsinkiläisvaltuutettuja olisi halunnut, että kolme vuotta tyhjillään tai vajaakäytössä olleiden kiinteistöjen omistajille pitäisi myöntää lähtökohtaisesti aina lupa kiinteistön muuttamiseksi asumiskäyttöön. Lautakunnan mielestä aikaraja on tarpeeton.

Kotimaan uutiset
Tyhjä toimistotila.
Yle

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta ei innostu jouhevammasta tavasta, jolla tyhjiä toimistotiloja muutettaisiin asunnoiksi. Näppärämpää menettelyä vaativat kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Pia Pakarinen ja 17 muuta valtuutettua valtuustoaloitteessaan.

Heidän mielestään kolme vuotta tyhjillään tai vajaakäytössä olleiden kiinteistöjen omistajille pitäisi myöntää lähtökohtaisesti aina lupa kiinteistön muuttamiseksi asumiskäyttöön.

Valtuustoaloitteen mukaan tyhjien toimistokiinteistöjen omistajat eivät monessa tapauksessa ole saaneet Helsingissä lupia toimistotilojen muuttamiselle asunnoiksi.

– Kaupungin virastot ovat olleet joissain tapauksissa keskenään erimielisiä konversion [muuttamisen] tarpeesta, eivätkä käsittelyt ole edenneet. Monet toimistokiinteistöt ovat olleet jo seitsemänkin vuotta tyhjillään, valtuustoaloitteessa mainittiin.

"Epäterveitä ilmiöitä"

Kaupunkisuunnittelulautakunta katsoi tiistaisessa kokouksessaan, että aikaraja ei ole tarpeellinen. Sellainen saattaisi lautakunnan lausunnon mukaan synnyttää epäterveitä ilmiöitä.

Sen sijaan lautakunta katsoi, että toimistoja tulee muuttaa asunnoiksi joko purkamalla tai remontoimalla siellä, missä toimistojen ylitarjonta vaikuttaa pysyvältä.

Tällä hetkellä Helsingissä on yli miljoona neliötä tyhjillään tai vajaakäytössä olevaa työpaikkatilaa.

Lue seuraavaksi