Pariisissa raju poliisioperaatio – piiritetyksessä terrori-iskujen pääsuunnittelija?

Viranomaiset ovat vahvistaneet yhden ihmisen kuoleman Pohjois-Pariisin varhain aamulla alkaneessa operaatiossa, joka jatkuu yhä. Viisi ihmistä on pidätetty.

Ulkomaat
Poliiseja Saint-Etiennen kaupunginosassa Pariisissa keskiviikkoaamuna.
Poliiseja Saint-Denis'n kaupunginosassa Pariisissa keskiviikkoaamuna.Ian Langsdon / EPA

Pariisin pohjoislaidalla sijaitsevassa Saint-Denis'n lähiössä alkoi varhain keskiviikkona suuri poliisioperaatio, jossa on tavoiteltu perjantain terrori-iskujen tekijöitä. Poliisilähteiden mukaan heidän joukossaan on iskujen pääsuunnittelija Abdelhamid Abaaoud.

Piiritykseksi muuttuneessa operaatiossa kerrotaan kuolleen kaksi ihmistä. Syyttäjäviranomaiset ovat vahvistaneet, että asunnossa ollut nainen räjäytti itsensä. Toista kuolemaa ei ole vahvistettu. Aiemmin saatiin vahvistamattomia tietoja useiden poliisien haavoittumisesta.

Syyttäjäviranomaiset ovat kertoneet, että asunnosta on otettu kiinni kolme miestä ja sen välittömästä läheisyydestä yksi mies ja yksi nainen. Heidän henkilöllisyyttä ei ole kerrottu.

Ranskan viranomaisten mukaan asunnossa oli alkujaan ainakin kaksi epäiltyä ja mahdollisesti useita tukijoita. Sisällä on yhä yksi ihminen, joten operaatio jatkuu kuudetta tuntia.

Kymmeniä sotilaita poliisin tukena

– Ensin räjähti. Sitten tuli toinen suuri räjähdys. Sen jälkeen vielä kaksi. Sitten alkoi tulitus, kertoo lähistöllä asuva toimittaja Babtiste Marie edelleen jatkuvasta tilanteesta.

Poliisi on eristänyt alueen ja hätistänyt ihmisiä pois kaduilta jopa aseella uhaten, asukkaat kertovat.

Operaatioon osallistuu poliisien lisäksi 50 armeijan erikoisjoukkojen jäseniä.