Posti toiveikas: Osa vaatimuksistamme on ehkä menossa läpi

Postin mukaan talon sisällä keskusteluja on käyty "hyvässä hengessä" työvuorojen ja palkkajärjestelmän yksinkertaistamisesta. Muutosturva ja ruuhkahuippujen vuokratyö hiertävät edelleen, Postista kerrotaan. Työntekijöiden edustajan mukaan lähentymistä ei ole juuri tapahtunut.

Postin logo pääpostin edessä Postitalolla Helsingissä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Postin jakelujohtaja Anu Punola kertoi aamupäivällä, että Postin sisällä puiduista neljästä neuvottelukohdasta kahdessa olisi havaittavissa jonkinlaista lähentymistä.

– Saamani tiedon mukaan neuvotteluissa on käyty ihan asiallista ja hyvähenkistä keskustelua palkkajärjestelmän yksinkertaistamisesta ja työvuorosuunnitteluasioista.

Posti piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden hetkeä ennen kuin työriidan osapuolet aloittavat viimeiset neuvottelut valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingin keskustassa.

Punola arvioi, että kipeimmät neuvottelukohdat ovat edelleen muutosturva ja vuokratyövoiman käyttö ruuhkahuippuina. Posti haluaisin käyttää vuokratyötä myös jakelussa. Vuokratyöntekijät ovat jo aiemmin purkaneet ruuhkatilanteita esimerkiksi joulupostin lajittelussa.

PAU: Kaikki neuvottelukohdat vielä auki

Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ei näe lähentymistä neuvotteluissa Postin sisällä.

– Hyvähenkisiä keskusteluja on käyty viimeiset kaksi kuukautta, mutta ei se tarkoita sitä, että niissä asioissa olisi ihan hirveästi lähennytty. Tämä johtuu siitä, että Posti ja Palta ovat pitäneet ne alkuperäiset tavoitteensa koko ajan neuvottelupöydässä voimassa, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo.

Mikäli työriidan osapuolet eivät pääse sovintoon tänään keskiviikkona, alkaa lakko huomenna kello 16.