Seinäjoen teinisurmassa vaaditaan vähintään kymmenen vuoden vankeutta

Viime huhtikuussa Seinäjoella tapahtuneen 15-vuotiaan tytön surman käsittely on alkanut Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syytetylle, niin ikään 15-vuotiaalle tytölle, vaaditaan vähintään kymmenen vuoden rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä murhasta.

Kotimaa
Käräjäoikeuden istuntosali seinäjoella.
Teinisurman oikeuskäsittely Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.Anri Koski / Yle

Julkisen haastehakemuksen mukaan syytetty on suunnitellut uhrin surmaamista. Syynä on ollut uhrin ja syytetyn kiinnostus samaan poikaan ja tarve raivata kilpailija pois. Sekä syytetty että surman uhri olivat samaa luokkaa käyviä 15-vuotiaita.

Haastehakemuksesta käy ilmi, että teko on ollut raaka. Uhri on menehtynyt useisiin veitsen iskuihin syytetyn kotona. Uhri menehtyi saamiinsa vammoihin ennen ensiapuhenkilökunnan saapumista paikalle.

Syyttäjä vaatii tuomiota nuorena tehdystä murhasta

Syyttäjän mukaan teko on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Teko on syyttäjän mukaan kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Syyttäjä vaatii syytetylle vähintään kymmenen vuoden vankeusrangaistusta nuorena henkilönä tehdystä murhasta.

Seinäjoen käräjäoikeus päätti istunnon ensimmäisen tunnin aikana pitää teinisurman oikeudenkäynti kokonaan suljetuin ovin. Syytetyn puolustus oli suljettujen ovien kannalla, mutta uhrin omaiset vaativat julkista oikeudenkäyntiä.

Oikeudenkäynnille on varattu aikaa kaksi päivää.

Niin sanottu teinisurma tapahtui Seinäjoella Joupin kaupunginosassa 28.4.2015.