Seinäjoen teinisurma käsitellään käräjäoikeudessa suljetuin ovin

Seinäjoen käräjäoikeudessa alkoi tänään huhtikuussa tapahtuneen teinisurman oikeudenkäynti. Ensimmäinen päätettävä asia oli oikeudenkäynnin julkisuus. Syyttäjä ja puolustus olivat asiasta eri linjoilla.

Kotimaa
Seinäjoen teinisurman oikeudenkäynti.
Pasi Takkunen / Yle

Teinisurmasta syytetyn nuoren tytön edustajat vaativat oikeudenkäyntiä suljetuin ovin. He perustelivat vaatimustaan sillä, että syytettynä on alaikäinen, jonka aikuiseksi kehittyminen on vielä kesken. Tapauksella ei ole puolustuksen mielestä ole myöskään yhteiskunnallista merkitystä. Lisäksi surmasta syytetty on ollut mielentilatutkimuksessa, jota ei haluta julkiseksi.

Uhrin puolelta taas vaadittiin asian julkista käsittelyä. Omaisten mukaan teko on ollut poikkeuksellinen ja se on ollut paljon julkisuudessa. Etenkin sosiaalisessa mediassa teinisurma on ollut erittäin laajasti esillä. Julkinen käsittely estäisi uhrin omaisten mielestä perättömät huhut. Lisäksi käsittely jää heidän mielestään keskeneräiseksi, jos se ei ole julkinen.

Oikeudenkäynti haluttiin julkiseksi muuten paitsi asiakirjojen osalta. Ne haluttiin pitää salassa, koska niissä on tietoja, jotka voisivat loukata surman uhrin muistoa.

Seinäjoen käräjäoikeudessa päätettiin kuitenkin pitää teinisurman oikeudenkäynti kokonaan suljetuin ovin.

Korjattu 19.11. klo 9:06: Oikeudenkäyntiä vaativat julkiseksi uhrin omaiset eikä syyttäjä. Aiemmassa versiossa oli mainittu myös syyttäjä.