Pariisissa asuntoon linnoittautuneiden vastarinnan rajuus yllätti poliisin

Asunnossa ollut nainen räjäytti pommivyönsä piirityksen alkuvaiheessa. Asunnossa on ilmeisesti edelleen yksi ihminen.

Ulkomaat
Poliiseja Saint-Denis'n lähiössä keskiviikkona.
Poliiseja Saint-Denis'n lähiössä keskiviikkona.Kenzo Tribouillard / AFP

Ranskan poliisin pohjoispariisilaisesta asunnosta ja sen lähistöltä pidättämät viisi ihmistä olivat erittäin vahvasti aseistautuneita, poliisi kertoo. Poliisilähteen mukaan viranomaiset eivät olleet varautuneet vastarinnan rajuuteen.

Asunnossa ollut nainen oli vyöttäytynyt räjähteillä, jotka hän laukaisi poliisin tunkeutuessa sisään. Nainen kuoli.

Myös toisen ihmisen kerrotaan kuolleen Saint-Denis'n lähiössä sijaitsevassa asunnossa, mutta tätä tietoa viranomaiset eivät ole varmistaneet.

Tunti tauotonta tulitaistelua

Operaation alettua aamuneljän paikkeilla poliisi evakuoi yöpukeisia asukkaita alueelta, ja myös kauempana piirityksestä asukkaat määrättiin pysymään sisällä ja poissa ikkunoiden luota. Saint-Denis'ssa muun muassa koulut ovat keskiviikkona kiinni.

Silminnäkijän mukaan räjähdysten jälkeen alkanut ammuskelu jatkui tauotta tunnin, minkä jälkeen se muuttui satunnaiseksi.

Operaatio jatkuu edelleen, sillä asunnossa on poliisin tietojen mukaan vielä yksi ihminen.

Kahden nimetyn epäillyn uskottiin olevan asunnossa

Pidätettyjen henkilöllisyyttä ei ole kerrottu, joten on epäselvää, onko perjantain terroritekojen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud heidän joukossaan.

Joidenkin tietojen mukaan poliisi arveli, että asunnossa oli myös Salah Abdeslam. Hänen uskotaan kuljettaneet perjantain ammuskeluun ja räjäytyksiin osallistuneita autolla Belgiasta Pariisiin.

Lähteet: AFP, AP