1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. paneelikeskustelu

Huolta omasta turvallisuudesta ja hurjien some-huhujen torjuntaa – näin keskustelutilaisuudessa puhuttiin turvapaikanhakijoista

Kuopio järjesti keskustan asukkaille info- ja keskustelutilaisuuden turvapaikanhakijatilanteesta. Varsinkin vastaanottoyksiköiden vaikutukset paikkakunnan turvallisuuteen kiinnostivat paikallaolijoita. Itä-Suomen poliisi vastaili parhaansa mukaan.

Kuva: Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Turvapaikanhakijoiden maahantulon vaikutukset suomalaisten turvallisuuteen herättivät eniten keskustelua Kuopion valtuusto-virastotalolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa tiistaina.

Itä-Suomen poliisin ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen sanoi, ettei hänen kokemuksensa perusteella turvallisuustilanne ole heikentynyt yhdelläkään paikkakunnalla vastaanottokeskusten vuoksi. Itä-Suomessa poliisilla on ollut toistaiseksi vain yksittäisiä tehtäviä ilmiöön liittyen.

Pohjolainen kuitenkin myönsi, että tilanteen kiristymisestä on merkkejä jossain määrin vastaanottokeskusten ympäristössä, mutta erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Poliisi torjui myös tilaisuudessa huhun, jonka mukaan turvapaikanhakija olisi syyllistynyt Leväsen vastaanottokeskuksen läheisyydessä alaikäisen raiskaukseen. Pohjolaisen mukaan tietoa "on rummutettu sosiaalisessa mediassa" ja poliisi on selvittänyt tapausta perin pohjin. Mitään rikosta ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Seurasimme tilaisuutta hetki hetkeltä. Lue seuraavasta keskustelun parhaat palat:

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.