yle.fi-etusivu

Huolta omasta turvallisuudesta ja hurjien some-huhujen torjuntaa – näin keskustelutilaisuudessa puhuttiin turvapaikanhakijoista

Kuopio järjesti keskustan asukkaille info- ja keskustelutilaisuuden turvapaikanhakijatilanteesta. Varsinkin vastaanottoyksiköiden vaikutukset paikkakunnan turvallisuuteen kiinnostivat paikallaolijoita. Itä-Suomen poliisi vastaili parhaansa mukaan.

Paneelikeskustelut
Infotilaisuus.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Turvapaikanhakijoiden maahantulon vaikutukset suomalaisten turvallisuuteen herättivät eniten keskustelua Kuopion valtuusto-virastotalolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa tiistaina.

Itä-Suomen poliisin ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen sanoi, ettei hänen kokemuksensa perusteella turvallisuustilanne ole heikentynyt yhdelläkään paikkakunnalla vastaanottokeskusten vuoksi. Itä-Suomessa poliisilla on ollut toistaiseksi vain yksittäisiä tehtäviä ilmiöön liittyen.

Pohjolainen kuitenkin myönsi, että tilanteen kiristymisestä on merkkejä jossain määrin vastaanottokeskusten ympäristössä, mutta erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Poliisi torjui myös tilaisuudessa huhun, jonka mukaan turvapaikanhakija olisi syyllistynyt Leväsen vastaanottokeskuksen läheisyydessä alaikäisen raiskaukseen. Pohjolaisen mukaan tietoa "on rummutettu sosiaalisessa mediassa" ja poliisi on selvittänyt tapausta perin pohjin. Mitään rikosta ei ole kuitenkaan tapahtunut.

Seurasimme tilaisuutta hetki hetkeltä. Lue seuraavasta keskustelun parhaat palat:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Lapsiperheet

Miksi olen olemassa ja miksi sisko kävelee liian hitaasti?

20 + 2 syytä soittaa äidille tai isälle töihin

Puoli seitsemän

Samuli Edelmann edesmenneestä isästään: "Tänne minä jäin laulamaan hänen laulujaan"

Työllisyys

Keskusta ja kokoomus sopuun työllisyys- ja yrityspalveluista –sinisille malli ei kelpaa

A-studio

Rikosoikeusprofessori seksuaalisesta hyväksikäytöstä: Lasten kohdalla pitäisi tuomita useammin raiskauksena