Pariisin suuri poliisioperaatio ohi

Armeijan erikoisjoukkojen tukema poliisi kohtasi rajua vastarintaa asuntoonsa linnoittautuneilta terroriepäillyiltä.

Pariisin terrori-iskut
Poliisit pidättävät henkilön Saint Denisin tapahtumista.
Poliisit pidättävät henkilön Saint Denisin tapahtumista 18. marraskuuta.Ian Langsdon / EPA

Pohjois-Pariisissa varhain aamulla alkanut poliisoperaatio on ohi. Se kesti yli seitsemän tuntia. Poliisit turvaavat aluetta edelleen.

Pariisin pohjoislaidalla sijaitsevassa Saint-Denis'n lähiössä alkoi aamuneljältä operaatio, jossa tavoiteltiin perjantain terrori-iskujen tekijöitä. Viranomaisten mukaan joukossa oli tiedustelutiedon perusteella iskujen pääsuunnittelija Abdelhamid Abaaoud.

Asuntoonsa linnoittautuneet vahvasti aseistautuneet epäillyt tekivät rajua vastarintaa. Aluksi alueella kuultiin myös useita räjähdyksiä.

Seitsemän ihmistä pidätetty

Piiritykseksi muuttuneessa operaatiossa kuoli viranomaisten mukaan kaksi ihmistä. Syyttäjäviranomaiset ovat vahvistaneet, että asunnossa ollut nainen räjäytti itsensä. Toinen kuollut oli mies. Aiemmin saatiin vahvistamattomia tietoja useiden poliisien haavoittumisesta.

Poliisilähteiden mukaan seitsemän ihmistä on pidätetty. Syyttäjäviranomaiset kertoivat aiemmin, että kolme pidätettiin asunnosta. Pidätettyjen henkilöllisyyttä ei ole kerrottu.

Operaatioon osallistui poliisien lisäksi 50 armeijan erikoisjoukkojen jäseniä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Keskeiset kohteet kartalla. Perjantai-illan kohteet on merkitty punaisella tähdellä, keskiviikon piirityspaikka vihreällä tähdellä. Klikkaa kohteita saadaksesi lisätietoa.