Lempparibändi ja K18-keikka? Nuori keksi uuden keinon tavata idolinsa

Alaikäisille sopivat musiikkikeikat ovat nuorten mielestä liian harvassa. Kajaanilainen musiikin ystävä keksi keinon päästä tapaamaan ihailemiaan artisteja näiden ollessa kaupungissa.

ilmiöt
Dj soittaa musiikkia yökerhossa.
Matti Myller / Yle

Alaikäiset nuoret kävisivät mielellään keikoilla idoleitaan katsomassa, mutta keikat ovat usein kiellettyjä alle 18-vuotiailta, koska ne järjestetään anniskelupaikoissa.

Ennen ravintolakeikkoja yritettiin päästä katsomaan esimerkiksi väärennetyillä papereilla. Yhdeksäsluokkalainen Nea Malik on keksinyt toisenlaisen keinon päästä katsomaan idoleitaan kotikaupungissaan Kajaanissa.

– Otan yhteyttä artisteihin ohjelmatoimistojen kautta, ja pyydän päästä tapaamaan artisteja ennen keikkaa. Sitä kautta saattaa päästä katsomaan vaikka sound checkiä, Malik kertoo.

Nuoret toivovat lisää musiikkitapahtumia alaikäisille

Malik on päässyt käymän Jonna Tervomaan ja Kotiteollisuuden sound checkeissä. Hän sanoo, että kiinnostavimpien artistien keikat ovat juuri niitä alaikäisiltä kiellettyjä.

Artistien tapaaminen vaatii kuitenkin useita puhelinsoittoja. Kun Malik ensimmäisen kerran sai idean artistin tapaamisesta, hän löysi ohjelmatoimiston nettisivuilta paljon yhteystietoja. Yhdestä paikasta neuvottiin soittamaan toiseen paikkaan, ja lopulta ovi aukesi artistia tapaamaan.

Ei täällä yleensä ole niin paljon, mitä tehdä.

Darianni Davila

Ysiluokkalaiset kokevat, että keikkoja ja tapahtumia saisi olla nykyistä enemmän myös nuorille.

– Ei täällä yleensä ole niin paljon, mitä tehdä. Silloin olisi kivempaa, jos olisi enemmän tapahtumia, sanoo Darianni Davila.