Sipilä kävi keskusteluja Postin kanssa: "Johto päätyi itse ratkaisuunsa"

Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että Postin johto itse päätyi ratkaisuun, että se ei käytä vuokratyövoimaa mahdollisen lakon aikana. Sipilä toivoo, että Postin työkiistan neuvottelut nytkähtävät eteenpäin, sillä varaa lakkoiluun ei hänen mielestään Suomessa nyt ole.

Kotimaa
Juha Sipilä
Pääministeri Juha Sipilä.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitää hyvänä päätöksenä sitä, että Posti ei aio käyttää vuokratyövoimaa torstaina mahdollisesti alkavan lakon aikana.

– Pidän hyvänä tätä ratkaisua, joka koski vuokratyövoiman käyttöä lakkotilanteessa, mistä Posti on tänä aamuna kertonut, hän sanoi eduskuntaan saapuessaan.

Hallituksessa omistajaohjaus kuuluu Sipilän vastuulle. Sipilä kertoi käyneensä tiistaina useita keskusteluja Postin johdon kanssa, mutta sanoo, että Postin johto päätyi ratkaisuunsa itse.

– Ensinnäkin käytiin tilannetta läpi tarkkaan Postin johdon kanssa eilen ja käytiin monistakin asioista keskustelua ja lupasin Postille omistajaohjaukseen tukea näissä isoissa muutoksissa ja Postin johto on itse tehnyt johtopäätökset, joista tänä aamuna on tiedotettu.

Sipilä sanoi hänelle olevan tärkeää, että työntekijöiden lakko-oikeutta ei rajoiteta.

"Postin tilanne hankala"

Sipilän mukaan Postin tilanne on hankala.

– Postin johdolla on täysi tukeni kaikkiin toimenpiteisiin, mitä he joutuvat tekemään kilpailukyvyn varmistamiseksi, hän jatkoi.

Hän toivoo, että Postin työkiistan neuvottelut nytkähtävät eteenpäin.

– Tätä todella toivon, koska nyt meillä Suomessa ei olisi varaa lakkoihin vaan nyt on sopimisen aika.