Alaikäinen poika vangittiin epäiltynä kolmesta kaupparyöstöstä

Oulun käräjäoikeus on vanginnut keskiviikkona 17-vuotiaan oululaisnuorukaisen. Hänen epäillään syyllistyneen kolmen kaupan ryöstöön Oulussa viikon sisällä. Hän oli mennyt liikkeisiin naamioituneena ja uhannut työntekijöitä puukolla.

Kotimaa
Oulun pääpoliisiaseman ulko-ovi, jossa on poliisin tunnus.
Tiina-Leena Kurki / Yle

17-vuotias oululainen poika on vangittu keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa poliisin vaatimuksesta epäiltynä todennäköisin syin kahteen törkeään ryöstöön ja törkeän ryöstön yritykseen.

Nuorukaisen epäillään ryöstäneen viime viikon maanantaina 9.11. Pyykösjärvellä kauppaliikkeen illalla kello 21.30 aikoihin. Kasvonsa peittänyt nuori mies oli mennyt liikkeeseen ja puukolla uhaten vaatinut kassasta rahaa. Hän sai vähäisen määrän rahaa ja poistui liikkeestä.

Viime torstaina nuoren miehen epäillään yrittäneen ryöstöä Koskelassa, jossa hän oli mennyt naamioituneena kauppaliikkeeseen ja puukolla uhaten vaatinut kassasta rahaa. Paikalle oli tullut asiakas ja ilmeisesti tästä säikähtäneenä nuorukainen oli poistunut ilman saalista.

Poliisi epäilee hänen menneen seuraavaan noin 750 metrin päässä Toppilassa olevaan kauppaan, jossa hän oli toistanut uhkauksena ja saanut vähäisen määrän rahaa.

Poliisi jatkaa ryöstöjen tutkintaa ja toivoo mahdollisesti asiasta jotain tietäviä soittavan vihjepuhelimeen 0295416194.