Nuorille turvapaikanhakijoille uusia yksikköjä Hämeenlinnaan, Helsinkiin ja Vihtiin

Harvialan koulukotiin Hämeenlinnaan avataan ryhmäkoti ja tukiasumisyksikkö alaikäisille, yksin Suomeen tulleille turvapaikanhakijoille. Maahanmuuttovirasto kertoo asiasta Twitter-tilillään. Yksikköön tulee yhteensä 44 paikkaa lapsille ja nuorille. Vastaavat, pienemmät yksiköt avataan myös Helsinkiin ja Vihtiin.

turvapaikanhakijat
Harvialan koulukodin rakennuksia
Heidi Kononen / Yle

Maahanmuuttovirasto on vahvistanut alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksikön perustamisen Harvialan koulukotiin. Ryhmäkotiin tulee 14 paikkaa ja tukiasumisyksikköön 30 paikkaa.

Harvialan koulukodin johtaja Tapio Vesa sai Maahanmuuttoviraston vahvistuksesta tiedon Ylen toimittajalta iltapäivällä. Koulukodissa on jo valmisteltu yksikön perustamista.

– Meidän nuoret ovat saaneet paikkoja toisissa koulukodeissa. Tällä hetkellä ilman sijoituspäätöstä taitaa olla enää yksi oppilas.

– Olemme työstäneet vaihdosta nuorten kanssa, että se olisi nuorille mahdollisimman kivuton, kertoo Tapio Vesa.

Harvialan koulukodissa meneillään olleet yt-neuvottelut keskeytettiin tiistaina ja jokaiselle vakituisessa virassa olevalle tarjotaan työtä uudessa yksikössä. Vesa kertoo, että lisäksi rekrytoidaan muutama ohjaaja ja sairaanhoitaja, joten yksikössä tulee olemaan yhteensä 25 hengen henkilökunta.

Yksikköä ylläpitää Valtion Koulukodit.

Yksiköt myös Vihtiin ja Helsinkiin

Maahanmuuttovirasto kertoo Twitterissä myös, että Vihtiin avataan 14-21-paikkainen ryhmäkoti yksintulleille alaikäisille. Sitä ylläpitää lastensuojelujärjestö Yhteiset Lapsemme ry.

Lisäksi Helsinkiin Pakilaan avataan vastaava 14-paikkainen ryhmäkoti. Sitä ylläpitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri.