Perusturva kiistää väitteet poliittisista vaikuttimista henkilövalinnoissa

Porin perusturvakeskuksen henkilövalinnat ovat aiheuttaneet spekulaatioita poliittisista kytköksistä. Perusturvakeskus torjuu väitteet jyrkästi ja vakuuttaa, että työssäoppimiskeskuksen projektityöntekijät on valittu normaalilla hakumenettelyllä. Tehtäviin valittiin kaksi tunnettua porilaispoliitikkoa.

perusturva
Antti Vuolanne (sd.)
Kati Halinen / Yle

Porin uuden työssäoppimiskeskuksen henkilövalinnat ovat herättäneet hämmennystä. Porin perusturvalautakunta ehti jo kertoa yllättyneensä tunnettujen porilaispoliitikkojen Bia Kasken (kok.) ja Antti Vuolanteen (sd.) nimityksistä. Valinnat oli tehty jo ennen valtuuston maanantaista budjettikokousta, jossa vasta päätettiin keskuksen rahoituksesta.

Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Mari Kaunistolan mukaan koko prosessi vaikutti epäilyttävältä. Hänen mukaansa lautakunnan tiedossa ei ollut, kuka nimityksistä on päättänyt.

Perusturvakeskus on nyt julkisesti vastannut kritiikkiin ja kertonut, että valinnat tehtiin normaalilla sisäisellä hakumenettelyllä. Perusturvajohtaja Terttu Nordman ja perusturvan hallintopäällikkö Pirkko Levola haastattelivat hakijat, jonka jälkeen päätöksen nimityksistä teki kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Perusturvakeskus torjuu jyrkästi arvuuttelut siitä, että valintojen takana olisi ollut poliittisia vaikuttimia.

Projektityöntekijöiden määräaikaiset työsuhteet kestävät ensi vuoden ajan.