Kuljetusliittojen yhteistyö tiivistyy – Lentoemännät ja stuertit AKT:n yhteisöjäseniksi

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:stä tulee joulukuun alussa AKT:n ensimmäinen yhteisöjäsen. Liittojen mukaan tämä on tärkeä askel yhteistyön tiivistämisessä.

Kotimaa
Finnair lentokone nousemassa ilmaan.
A. Doumenjou / Master films / Airbus

AKT:n valtuusto on keskiviikkona hyväksynyt Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSYn ensimmäiseksi yhteisöjäsenekseen. SLSY:n valtuusto on omalta osaltaan hyväksynyt sopimuksen jo aiemmin.

Jäsenyys astuu voimaan joulukuun ensimmäisestä päivästä alkaen ja sen tavoitteena on liittojen välisen yhteistyön kehittäminen.

– Tämä on tärkeä askel kuljetusliittojen yhteistyön tiivistämisessä. Laajemmassa rintamassa pystymme paremmin vastaamaan työnantajien koveneviin otteisiin, arvioi AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen tiedotteessa.

Yhteisöljäsenyyden myötä myös järjestöllisiä ja toiminnallisia rakenteita on AKT:n mukaan tarkoitus yksinkertaistaa sekä luoda molempien osapuolten taholta edellytyksiä SLSY:n täysjäsenyydelle jatkossa.

SLSY tavoittelee jäsenyydellä puolestaan neuvotteluvoimaa ja nykyistä parempia resursseja edunvalvontatyöhön.

– Viimeistään Sipilän hallituksen kaavailemien pakkolakien myötä on selvää, että SLSY:n kaltaiset melko pienet liitot ovat pakotettuja miettimään, miten ne jatkossa turvaavat parhaalla mahdollisella tavalla jäsentensä palkka- ja työehdot, toteaa SLSY:n puheenjohtaja Juha Kuurne.

AKT:n mukaan SLSY:n yhteisöjäsenyys on pääavaus ja vuonna 2018 päättyvällä edustajakokouskaudella tullaan näkemään muitakin saman sisältöisiä ratkaisuja.

Yhteisöjäsensopimus on pitkän prosessin tulos. SLSY aloitti yhteistyökumppanin kartoittamisen jo kymmenisen vuotta sitten ja AKT varmistui yhteystyökumppaniehdokkaaksi matkan varrella.

AKT:n jäsenmäärä on yli 50 000. SLSY:ssä jäseniä on tällä hetkellä 1 650.