Robin ja Elastinen villitsivät KiVa Koulu -kilpailun voittaneessa koulussa – video

Koulukiusaamisen vastaiseen videokilpailuun osallistui lähes 500 koulua. Elastinen ja Robin valitsivat voittajaksi Kulosaaren yhteiskoulun Helsingistä.

kulttuuri
Elastinen ja Robin Kulosaaren yhteiskoulussa.

Robin ja Elastinen haastoivat elokuussa KiVa-koulujen oppilaat osallistumaan koulukiusaamisen vastaiseen videokilpailuun. Poptähdet kannustavat kaikkia keksimään uusia keinoja koulujen ilmapiirin parantamiseen.

Mukaan lähti lähes 500 koulua. Elastinen ja Robin valitsivat voittajaksi Kulosaaren yhteiskoulussa tehdyn videon, sillä se nousi joukosta esiin positiivisuudellaan.

Hymyä huuleen -nimisessä videossa viisi tyttöä tekivät paperilapuille positiivisia viestejä muille koululaisille. Video on nähtävissä KiVa Koulun nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Jos muutkin tekevät hyviä asioita, niin kai mä itsekin haluan niin. Silloin kukaan muukaan ei halua kiusata, sanoo videota tehnyt Aino Sikkilä.

– Monesta pienestä syntyy jotain isoa. Kun on tullut monta tehtyä, niin kai siitä jotain syntyykin, lisää Olivia Korkeela.

Elastinen ja Robin Kulosaaren yhteiskoulussa.
Elina Ervasti / Yle

Robin ja Elastinen esiintyivät keskiviikkona videokilpailun voittaneessa Kulosaaren yhteiskoulussa. He olivat KiVa Koulu -kampanjan keulakuvina tämän syksyn ajan. He tekivät kampanjaan myös yhteisbiisin Vahva.

– Ollaan saatu kannustaa kouluja ja haastaa siihen, että on hyvä meininki ja kaikki pitävät toisistaan huolta. Tämä on ollut itselle siisti juttu, että on saanut vaikuttaa, sanoo Robin.

Elastisen mukaan työ kiusaamista vastaan ei lopu tähän.

– Vaikka Robin ja minä ei olla kohdattu koulukiusaamista omalla kohdallamme, niin se ongelma ei ole poistunut mihinkään. Tämäkään kampanja ei ole sitä totaalisesti saanut kitkettyä, joten työ jatkuu ja kampanja jatkuu. Kiusaaminen on sellanen asia, mikä pitää pitää tapetilla ja kaikista tärkeintä on, että siihen puututaan.

Elastinen, Robin ja Kulosaaren koulu.
Elina Ervasti / Yle