Syyttäjä: Pariisin iskujen pääsuunnittelijaa ei pidätetty, mutta hän saattoi kuolla piirityksessä

Piirityksessä pidätettiin kahdeksan henkilöä ja ainakin kaksi kuoli. Kuolonuhrien henkilöllisyydet eivät ole vielä selvinneet.

Ulkomaat
Paikallisia asukkaita, ohikulkijoita ja toimittajia Saint-Denis'n lähiössä poliisin saartorenkaan ulkopuolella.
Paikallisia asukkaita, ohikulkijoita ja toimittajia Saint-Denis'n lähiössä poliisin saartorenkaan ulkopuolella 18. marraskuuta.Lionel Bonaventure / AFP / Lehtikuva

Kahdeksan epäiltyä terroristia pidätettiin Saint-Denis'n lähiössä tehdyssä poliisioperaatiossa keskiviikkona, kertoo pariisilainen syyttäjä. Hyökkäysten pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud ei ollut pidätettyjen joukossa.

Sanomalehti Washington Post (siirryt toiseen palveluun) väitti aiemmin keskiviikkona, että Abaaoud olisi kuollut piirityksessä. Se perusti väitteensä kahteen nimettömänä pysyttelevään tiedustelulähteeseen.

Syyttäjä François Molins ei sulkenut lehdistötilaisuudessa pois mahdollisuutta, että Abaaoud olisi kuollut piirityksessä. Molinsin mukaan piirityksessä kuolleita henkilöitä ei ole vielä tunnistettu. Tutkijat uskoivat tiedustelulähteiden perusteella, että Abaaoud olisi voinut olla asunnossa, sanoi Molins.

Ainakin kaksi kuoli

Piirityksessä kuoli ainakin kaksi ihmistä. Toinen kuolleista oli nainen, joka räjäytti itsemurhaliivinsä tulituksen yhteydessä. Lisäksi asunnosta löydettiin laukausten seuloma ruumis.

Molins sanoi kuitenkin, että hän ei voinut kertoa kuolonuhrien "tarkkaa tai ehdotonta lukumäärää". Asunnon tarkastuksen uskotaan kestävän kauan, sillä se kärsi mittavia tuhoja.

Poliisi ampui 5 000 laukausta

Syyttäjä François Molins kertoi, että poliisi ampui 5 000 laukausta piirityksen ensimmäisen tunnin aikana, ja epäillyt terroristit tulittivat poliiseja taukoamatta. Poliisi ei päässyt suoraan epäiltyjen terroristien asunnon sisälle, sillä sen ovi oli vahvistettu.

Molinsin mukaan poliisi onnistui piirityksessä tuhoamaan terroristijoukon, joka suunnitteli uusia iskuja. Joukko oli valmis iskemään. Kahdeksan pidätetyn henkilön joukossa on kolme, joita ei ole vielä tunnistettu.

Lähteet: Reuters, AP, AFP