1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Järjestö: Syyrian Itä-Ghoutaan julistetaan paikallinen tulitauko

Kyseessä olisi "kokeiluaika", ja osapuolet voisivat päättää tulitauon jatkamisesta.

Ulkomaat
Syyrian kartta
Yle uutisgrafiikka

Syyrian Itä-Ghoutaan julistetaan lähitunteina paikallinen tulitauko, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Syyrian hallituksen joukot ja kapinalliset ovat järjestön mukaan sopineet 15 päivän tulitauosta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Järjestön mukaan tulitauko alkaisi kuudelta aamulla torstaina. Kyseessä olisi "kokeiluaika", ja osapuolet voisivat päättää tulitauon jatkamisesta.

Itä-Ghouta sijaitsee lähellä Syyrian pääkaupunkia Damaskosta. Se on suurimpia kapinallisten hallussa olevia alueita Damaskoksen lähellä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tulitauosta käydään vasta neuvotteluja, eikä siitä olisi vielä sovittu. AFP:n mukaan neuvotteluja käydään todennäköisesti venäläisten ja iranilaisten välittäjien avustuksella. Kyseessä ovat tiettävästi ensimmäiset neuvottelut tulitauosta alueella.

Itä-Ghouta tuli tunnetuksi siellä tehdyn kemiallisen iskun vuoksi. Siellä käytettiin sariinikaasua elokuussa 2013. YK-tutkijoiden mukaan kaasun käytöstä ei ollut epäilystäkään, mutta he eivät määritelleet, kuka kaasua oli käyttänyt.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi