Taidemuseo lakkautetaan ja Schjerfbeckit varastoon Riihimäellä? Taidepiirit järkyttyivät

Sivistyslautakunta ehdottaa kaupungin taidemuseon lakkauttamista Riihimäellä. Taiteilijat keräävät jo adressia vastustaakseen hanketta.

Kotimaa
Riihimäen taidemuseossa on 35 Helene Schjerfbeckin teosta.
Sari Törmikoski Yle

Riihimäen taidepiirit ovat aloittaneet vastatoimet kaupungin taidemuseon mahdollista alasajoa vastaan.

Riihimäen sivistyslautakunta antoi alkuviikosta oman lausuntonsa kulttuuripuolen säästöistä ja ehdottaa taidemuseon alasajoa ja kokoelman siirtämistä Vantaalle varastoon. Lausunnon mukaan taidekokoelmaa hallinnoisi jatkossa Riihimäen kaupunginmuseo.

– Lausunnossa esitetään, että taideteokset siirretään varastoon Vantaalle, jossa on taide-esineille soveltuva tila. Riihimäen taidemuseon näyttelytoimintaa pidettäisiin kaupungin omissa tiloissa, mutta tarkalleen ottaen missä, sitä esitetään selvitettäväksi, toteaa Riihimäen sivistystoimenjohtaja Esa Santakallio.

Netissä adressi taidemuseon puolesta

Santakallio huomauttaa, että lopullisen päätöksen asiassa tekee kaupunginvaltuusto. Hän itse on yllättynyt lautakunnan lausunnosta.

– Yllätyksenä tämä sivistyslautakunnan lausunto ainakin itselle tuli. Täytyy muistaa, että tämä on lausunto lausuntojen joukossa. Kulttuuri- ja vapaa-aikajaosto on tässä se asiantuntijaelin, jonka lausunto painaa enemmän.

Riihimäen kuvataiteilijat ovat avanneet netissä adressin (siirryt toiseen palveluun) taidemuseon puolesta.