Hyppää sisältöön

Aamulehti: Jolla lomauttaa puolet talousahdingossa – tabletti vaakalaudalla

Käyttöjärjestelmää kehittävä it-yritys vahvistaa laajat lomautukset Yle Uutisille. Myöhässä olevan tabletin kohtalo on epävarma.

Jolla keskittyy jatkossa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Kuva: Jolla

It-yritys Jolla lomauttaa yli puolet henkilöstöstään, kertoo Aamulehti (siirryt toiseen palveluun). Syynä ovat talousvaikeudet. Jollassa on lehden mukaan työskennellyt yli sata työntekijää.

Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila vahvistaa lomautukset Yle Uutisille. Yrityksen kehittämä tabletti on toimitusaikataulusta myöhässä, eikä Lassila pysty varmaksi lupaamaan sen tulemista.

– Se on tavoitteena, muuta en osaa tällä hetkellä sanoa. Rahoitukselliset keinot koitetaan löytää.

Jollan talousvaikeudet liittyvät rahoituskierrokseen, jonka piti päättyä marraskuussa. Rahoituskierros on nyt viestintäjohtaja Lassilan mukaan viivästynyt.

Jolla kehittää mobiililaitteille omaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmäänsä. Sillä ja muilla pienillä järjestelmäkehittäjillä on yhteensä vaatimaton 0,3 prosentin siivu markkinasta. Leijonanosuudet ovat Googlen Androidilla ja Applen iOSilla. Viestintäjohtajan mielestä bisneksessä on tilaa.

– Se on haastava, mutta mielenkiintoinen asetelma. Kuluttajat ovat kiinnostuneita vaihtoehdoista.

Jollan suuret odotukset kohdistuvat Intiaan, missä suurin älypuhelinvalmistaja ottaa uusiin kännyköihinsä Sailfish-järjestelmän.