Valtiojohto hullaantui Slushista: Ensin puhui pääministeri, nyt palkitsee presidentti

Kasvuyritystapahtuma Slush on saanut Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Kaksi muuta palkinnon arvoista toimijaa ovat sairaalateknologian yritys Serres ja konepaja Vahterus.

talous
Kuvassa ihmisä suuressa hallissa, vasemmalla esiintymislava, valonheittäjiä.
Jussi Hellsten / Slush15

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on palkinnut start up -yritysten vuotuisen verkostoitumisriehan Slushin presidentillisellä kansainvälistymispalkinnolla. Niinistö myönsi torstaina kansainvälistymispalkinnot yhteensä kolmelle taholle.

Tänä vuonna Slushiin tuli tuhansia kasvuyrityksiä ja kävijöitä tasan sadasta maasta. Helsingin lisäksi järjestettiin menestyksekkäät Slush-tapahtumat ensi kertaa Tokiossa ja Pekingissä. Helsingin tapahtuman avasi pääministeri (siirryt toiseen palveluun)Juha Sipilä.

Esimerkiksi EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen huomautti hiljattain, että Slush on yksi niistä muutamasta puheenaiheesta, jotka hänen kokemuksensa mukaan yleisimmin nousevat esiin erimaalaisten keskustelussa Suomesta.

Toinen presidentti Niinistön palkitsema kansainvälistyjä on kauhajokelainen Serres. Se tekee muovista paitsi imujärjestelmiä leikkaussaleihin, myös lattiakaivojärjestelmiä. Sairaalateknologian omalla kapealla erikoisalallaan Serres on kannattavasti kasvanut maailmanmarkkinan toiseksi suurimmaksi. Serres avasi uuden tehtaan tänä vuonna.

Kolmas kansainvälistymispalkinnon saaja, Vahterus Uudestakaupungista, tekee raskaan teollisuuden lämmönsiirtimiä käytännössä lähes täysin vientimarkkinoille. Vahteruksen tuotteet on suunnattu jatkuvan globaalin kasvun aloille. Ne menevät esimerkiksi prosessiteollisuuden, voimalaitosten ja öljytuotannon jäähdytykseen.

Aiempien vuosien kansainvälistymispalkituista tuttuja yrityksiä ovat esimerkiksi pelifirmat Rovio ja Supercell sekä muotiyritys Luhta.