1. yle.fi
  2. Uutiset

Jalkapallon Kakkoseen ehdotettu lohkojako painajainen porilaisille

MuSa ja Fc Jazz2 joutuisivat ensi kaudella matkustamaan yli 8 000 kilometriä, jos Kakkoseen ehdotettu uusi lohkojako menee läpi Palloliitossa.

urheilu
Jalkapalloa ollaan potkaisemassa
Mari Siltanen / Yle

Porilaiset jalkapalloseurat Musan Salama ja Fc Jazz ovat järkyttyneitä ensi kaudelle Kakkoseen ehdotetusta lohkojaosta.

Suomen Palloliitto on jo päättänyt vähentää lohkoja neljästä kolmeen kaudelle 2016. Palloliiton liittovaltuusto käsittelee perjantaina lohkojakoesitystä, jossa porilaisjoukkueet on sijoitettu pohjois/länsi-lohkoon. Se kattaa länsirannikon joukkueet Porista aina Rovaniemelle asti.

Esitetty lohkojako tarkoittaisi porilaisjoukkueille MuSalle ja Fc Jazz2:lle uuvuttavan pitkiä pelimatkoja. Matkustettavaa kauden aikana kertyisi peräti noin 8 200 kilometriä.

– Me olemme yhteistyössä Jazzin kanssa tehneet valituksen Palloliiton kilpailuvaliokunnalle lohkojaosta. Siinä on tapahtunut selvä virhe etäisyyksien hahmottamisessa, kertoo Musan Salaman puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila.

"Porilainen jalkapallo vaarantuu"

Mattilan mukaan lohkojako olisi läpi mennessään katastrofi Musan Salamalle ja koko porilaiselle jalkapalloilulle. Hän arvioi, että MuSan joukkueen pelimatkojen kulut ainakin viisinkertaistuisivat. Lisäksi pelaajien sitoutuminen joukkueeseen olisi matkustamisen takia vaakalaudalla.

– Varmasti moni miettii muita vaihtoehtoja pelaamiselle. Joillakin on pieniä lapsia kotona ja kesäaikana perheellä olisi muitakin menoja, Mattila sanoo.

Toiveita paremmasta lohkojaosta

Uudesta lohkojaosta päätetään Palloliiton liittovaltuuston kokouksessa perjantaina. MuSan puheenjohtaja Mikko-Tapio Mattila osallistuu myös itse piirin varavaltuutettuna liittovaltuuston kokoukseen.

Mattila on toiveikas, että esitys saadaan vielä muutettua porilaisille edullisemmaksi.

– Tämä on taloudellisesti niin iso juttu, että uskon vankasti lohkojaon muuttumiseen meille suotuisemmaksi, jolloin pelimatkat olisi Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle.

Lue seuraavaksi