Ulostepusseja ovelle, pedofiliaväitteitä seiniin – "Joka päivä joutuu miettimään, mitä tulee seuraavaksi"

Sinnikäs kiusaaja on ahdistellut torniolaisperhettä jo kymmenen vuotta. Poliisikaan ei ole saanut ahdistelijaa lopettamaan.

Kotimaa
Herjakirjoitus torniolaisen perheen aidassa.
Kuvakaappaus Fanni Leppänoron Facebookista.

Sitkeä kiusaaja on tehnyt torniolaisen Erkki Kreivin ja hänen perheensä elämästä helvettiä jo kymmenen vuoden ajan.

Edes ehdonalainen vankeustuomio tai perheen muutto pois naapurustosta ei ole saanut kiusaajaa lopettamaan ahdistelua.

Naapuririidasta alkanut kina muuttui kohta vakavaksi kiusaamiseksi. Vuosien varrella se ollut mitä moninaisinta: pilkkakirjoituksia ilmestyy kauppojen seiniin ja naapuruston aitoihin, rivouksia sisältäviä kirjeitä ja ulostepusseja kannetaan oven taakse, perheen isän nimissä on tilattu seksivälineitä ja tunnustettu rikoksia.

Pedofiilisyytöksiä kauppojen seiniin – puhelinnumeron kera

Seiniin maalatuissa herjakirjoituksissa miestä syytetään muun muassa pedofiilliksi. Niihin on laitettu myös Kreivin puhelinnumero.

– Kirjoituksia on ollut Rovaniemellä asti kaupassa. Viime viikolla olen neljässä paikassa käynyt maalaamassa kirjoitusten päälle ja tälläkin hetkellä uusia on jo kolmessa paikassa, Erkki Kreivi kertoo.

Tytär Fanni Leppänoron mukaan herjakirjoitusten peittely on työlästä.

– Meidän pitää ottaa kirjoituksista itse valokuvat ja peittää tekstit. Niitä me ollaan sitten sähköpostilla lähetetty eteenpäin poliisille.

Viime viikolla olen neljässä paikassa käynyt maalaamassa kirjoitusten päälle ja tälläkin hetkellä uusia on jo kolmessa paikassa.

Erkki Kreivi

Ahdistelija on tuomittu kunnianloukkauksesta, kotirauhan rikkomisesta, väärennöksestä, lievästä eläinsuojelurikoksesta ja laittomasta uhkauksesta.

Ehdonalaiset tuomiot tai virkavallan asiaan puuttuminen eivät ole hidastaneet menoa millään tavoin.

Poliisi ei pysäytä, entä pakkohoito?

Herjakirjoitusten seurauksena Kreivi on joutunut vastailemaan soittoihin, joissa ihmetellään, että "mikäs mies sinä oikein olet". Erkki toivoi kiusaamisen lakkaavan, kun hän vaimonsa kanssa lopulta muutti pois kotitalostaan – mutta turhaan.

– Ei semmoista päivää tai viikkoa ole, etteikö joudu miettimään, että mitä seuraavaksi. Olen aivan avuton, Kreivi huokaa.

– Mitään ei pysty tekemään ennen kuin oikeus määrää pakkohoitoon. Sitä ei varmaan koskaan tule tapahtumaan.

Kymmenen vuotta jatkunut ahdistelu on tehnyt perheen elämästä lähes sietämättömän raskasta, kertoo Fanni Leppänoro.

– On ollut vaikea katsoa, kun niin läheinen ihminen on ollut tosi huonossa kunnossa henkisesti. Isä on joutunut turvautumaan unilääkkeisiin ja ihan ammattiauttajien puoleen.