Tynkkysen asettama takaraja meni umpeen – "Sovitteluun ei ilmaistu halua"

Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen toivoo, että erottamisasia käsiteltäisiin perjantaina puoluehallituksen kokouksessa, johon hän itsekin aikoo osallistua. Tynkkynen kertoo, että oikeustoimien valmistelussa edetään, mutta sanoo olevansa valmis sopuun "missä vaiheessa tahansa".

politiikka
Sebastian Tynkkynen poistumassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksesta Helsingissä 5. marraskuuta.
Sebastian Tynkkynen poistumassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksesta 5. marraskuuta Helsingissä.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen kertoo, että puoluehallitus ei ole perunut erottamispäätöstä hänen asettamaansa määräaikaan mennessä eikä sovitteluun ole ilmaistu halukkuutta.

– Sen vuoksi lakimies joutuu nyt valmistelemaan asiakirjat käräjäoikeutta varten, ja kun ne ovat valmiit, asiaa käsitellään oikeudessa, Tynkkynen kertoo Yle Uutisille sähköpostitse.

Tynkkynen, joka on perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja ja perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja, ilmoitti viime viikolla vievänsä erottamisasiansa oikeuteen, jos asiasta ei päästä muuten sopuun. Tynkkysen lakimies lähetti puoluehallituksen jäsenille kirjelmän, jossa hän tiedustelee mahdollisuutta sopuratkaisuun. Takaraja vastaamiselle oli eilen keskiviikkona.

Tynkkynen kuitenkin toivoo, että asiaa käsiteltäisiin perjantaina pidettävässä puoluehallituksen kokouksessa, johon hän aikoo itsekin osallistua.

– Jos silloin saadaan sopu aikaiseksi, niin oikeusprosessi keskeytyy välittömästi.

Hän kertoo olevansa valmis sopuun missä tahansa vaiheessa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoi viikko sitten Ylen haastattelussa, että Tynkkynen hakee "julkisuuden kautta kiristyskeinoa", jotta puolue ja puoluehallitus toimisivat hänen asettamiensa aikataulujen mukaan.

Slunga-Poutsalon mukaan mahdollisella käräjöinnillä ei olisi merkitystä puolueen toiminnan kannalta.