1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koulutus ja kasvatus

Maahanmuuttajalapsille tarvitaan lisää koulupaikkoja Kouvolassa

Kouvolaan saapuneista turvapaikanhakijoista moni on oppivelvollisuusikäinen. Kaupungissa on tarve lisätä maahanmuuttajalasten valmistavaa opetusta.

Koulutus ja kasvatus
Koulun piha.
Petri Lassheikki / Yle

Koulupaikkojen tarve maahanmuuttajalapsille on kasvanut. Esimerkiksi Kouvolaan ollaan perustamassa kolmea uutta valmistavan opetuksen ryhmää. Tällä hetkellä niitä on yhteensä kaksi Vahteron ja Mansikkamäen kouluissa.

– Vielä ei tiedetä, mihin kouluihin lapset sijoitetaan. Kouluissa ei ole mielen määrin tiloja. Osa lapsista saattaa mennä olemassa oleviin ryhmiin, sanoo Eskolan koulun rehtori Teija Toppila-Mörsky.

Uusia oppilaita valmistavaan opetukseen olisi tulossa 41, joista 38 turvapaikanhakijoita. Tällä hetkellä Kouvolassa valmistavassa opetuksessa on 24 oppilasta.

Sen sijaan Kotkassa tarvetta uusille valmistavan opetuksen ryhmille ei ole. Uusia oppilaita tulee näillä näkymin viisi, mutta heidät sijoitetaan olemassa oleviin ryhmiin. Kotkassa toimii kaksi valmistavan opetuksen ryhmää Hovinsaaren koulussa.

Oppivelvollisuus- ja esiopetusikäisille maahanmuuttajalapsille voidaan antaa perusopetukseen valmistavaa opetusta, joka kestää keskimäärin vuoden. Valmistavan opetuksen rahoittaa valtio.

Lue seuraavaksi