Pariisin terrori-iskujen pääsuunnittelija kuoli keskiviikon operaatiossa

Abdelhamid Abaaoudin ruumis on tunnistettu sormenjäljistä, syyttäjä kertoo. Viranomaiset olettivat aluksi, että hän oli Syyriassa, mutta tutkimuksissa jäljet johtivat pariisilaislähiöön.

Ulkomaat
Abdelhamid Abaaoud
Abdelhamid Abaaoud. Kuva on peräisin Isisin propagandavideolta, eikä videon aitoutta ole voitu riippumattomasti vahvistaa.EPA

Ranskalainen syyttäjä on vahvistanut, että Pariisin perjantaisten terrori-iskujen pääsuunnittelijana pidetty mies kuoli poliisin keskiviikkoisessa operaatiossa Pohjois-Pariisissa.

Abdelhamid Abaaoudin ruumis on tunnistettu, syyttäjä kertoo. Henkilöllisyys on varmistettu sormenjäljistä. Ruumiissa on useita ampumahaavoja.

Abaaoudin oli yksi St-Denis'n lähiössä sijaitsevaan asuntoon linnoittautuneista ihmisistä, joiden pidättämiseksi poliisi ryhtyi suuroperaatioon varhain keskiviikkona.

Asunnossa kuoli kaksi ihmistä. Toinen oli nainen, joka räjäytti pommivyönsä piirityksen alkuvaiheessa. Poliisiilähteiden mukaan hän oli Abaaoudin serkku, mutta syyttäjä ei ole vahvistanut sitä.

Viranomaiset olettivat aluksi, että Abaaoud oli Syyriassa, mutta tutkimuksissa jäljet johtivat pariisilaislähiöön. Sinne hyökänneet poliisit ja armeijan erikoisjoukkojen jäsenet kohtasivat niin voimakasta vastarintaa, että operaatio kesti yli kuusi tuntia.

Kahdeksan ihmistä pidätettiin, osa asunnosta, osa sen liepeiltä.

Lähteet: AFP, Reuters, AP