Näin lakritsipakkaus muuttuu 3D-laseiksi – katso video

Suomalainen yritys on ensimmäisenä kehittänyt 3D-lasit, jotka saa taiteltua kartonkipakkauksesta. Yhdessä älypuhelimen kanssa ne vievät kuluttajan virtuaalimaailmaan.

ilmiöt
Lakritsipakkauksesta tehdyt 3D-lasit.

KOUVOLA Kouvolalainen PackageMedia Oy hyödyntää digitaalisuutta elintarvikepakkauksissa. Yksi esimerkki tästä ovat tuorein innovaatio, lakritsipakkauksesta taiteltavat 3D-lasit.

Toinen esimerkki on viime kevään ja kesän aikana Raision kanssa toteutettu kampanja, jossa ihmisten Twitteriin ja Facebookiin laittamat tervehdykset päätyivät Elovena-pikapuuropakkauksien kylkeen kauppojen hyllyille.

PackageMedia on juuri saanut patentin käyttämälleen teknologialle ja aikoo seuraavaksi suunnata ulkomaanmarkkinoille, ensin Eurooppaan ja sitten Yhdysvaltoihin.

Maailmalla odottaa miljardibisnes. Sitä tavoittelemaan tarvitaan nykyisen 18 työntekijän lisäksi myös uutta työvoimaa.

– Kansainvälistyminen imee lisäresursseja, koska kenttä on paljon laajempi kuin Suomessa. Toki kaikki tekijät eivät tule talon sisälle vaan työllistämme myös kumppaniyrityksissämme yhä enemmän ihmisiä, sanoo toimitusjohtaja Mauri Reinilä.

Yritys on ainoa laatuaan Suomessa, eikä vastaavaa löydy Reinilän mukaan mistään Pohjoismaista. Mutta voisiko tässä olla uusi Nokia?

– Kyllähän me haluamme niin ajatella, markkinat ainakin sen sallii, Reinilä uskoo.