Saako huumori kukkia työpaikalla?

Työelämä voi olla pahimmillaan raskasta puurtamista. Monilla työpaikoilla työn raskautta lievitetään huumorin kukan avulla. Työpaikkahuumori voi jalostua vaikkapa pikku jäyniksi työkavereille.

Kotimaa
Pilailija paukauttaa ilmapallon työkaverin takana
Katja Halinen / Yle

Rauman paloasemalla lottoarvontaa odottanut työntekijä lähti ensihoitokeikalle ennen h-hetkeä. Niinpä hän pyysi työkavereita kirjaamaan numerot ylös. Kuinka ollakaan, työkaverit löysivät ensihoitajan lottolapun ja merkkasivat hänelle ylös muka seitsemän oikein -tuloksen. Lopputuloksena oli tietysti tunteiden vuoristorataa ja makeat naurut ensihoitajaparan kustannuksella.

Työpaikoilla viljellään huumoria, jossain enemmän, jossain vähemmän. Parhaimmillaan pieni jäynä tai muu huumorihetki keventää työmaan ilmapiiriä ja tuo hymyä kasvoille arjen aherruksessa. Toisaalta käsistä lähtenyt vitsailu voidaan kokea suoranaiseksi työpaikkakiusaamiseksi.

Oletko sinä tehnyt työpaikallasi jäyniä tai päässyt niiden uhriksi? Saako töissä viljellä huumoria vai onko vitsailu lapsellista käytöstä? Kommentoi ja keskustele!