Hyppää sisältöön

Pietarilainen huippubaletti ehtii maailmankiertueellaan myös Imatralle

Imatran balettitapahtuma on onnistunut houkuttelemaan pietarilaistanssijat uudenvuodenvierailulle jo kolmannen kerran. Tänä vuonna balettitapahtuman huolena on sponsoreiden aiempaa pienemmä tukisummat.

Kuva: Imatra Ballet

Kauniit nuoret tanssijat Ludmila Mizinova ja Dimitri Akoulinin tälläytyvät esiintymisasuihin Imatran kulttuuritalo Virran aulassa. Pietarilaisen Saint Petersburg Ballet Theatren solistit ovat matkanneet esittelemään Imatralla vuodenvaihteessa nähtävää klassikkobalettia Don Quijotea.

Don Quijoten päärooleissa Imatralla tanssivat Dimitri Akoulinin ja Ludmila Mizinova.

Kaksikkoa naurattaa, kun he kertovat, mistä aineksista Don Quijote rakentuu: positiivisuudesta, suurista tunteista ja rakkaudesta.

– Teos herättää rakkauden, Mizinova tarkentaa hihittäen.

– Ja lopussa rakkaus voittaa, Akoulinin huokaa.

Teoksen positiiviseen voimaan luottaa myös Imatran Balettitapahtuman tuottaja Mirja Borgström.

– Meillä on jo nähty Pähkinänsärkijä ja Joutsenlampi. Prinsessa Ruususta olemme suunnitelleet Imatralle moneen kertaan mutta emme ole vielä onnistuneet ratkaisemaan, miten se mahtuisi Karelia-salin lavalle.

– Don Quijote on iloinen ja hauska, se sisältää paljon hymyä ja rytmiä. Minusta se sopii erinomaisesti tähän aikaan antamaan ihmisille valoa ja hymyä.

Kun esiintymisasut on saatu tanssijoiden ylle, he ovat valmiita poseeraamaan valokuvaajille. Kylmiltään tehdyt yksittäiset nostot ovat taiturimaisia.

Ludmila Mizinova ja Dimitri Akoulinin esittävät Don Quijoten päärooleja, majatalon tytärtä Kitriä ja hänen rakastajaansa parturi Basiliota. Tapahtumat sijoittuvat värikkääseen ja eloisaan Barcelonaan.

Saint Petersburg Ballet Theatre on ennen Imatralla esiintymistä tehnyt laajan maailmankiertueen Etelä-Afrikkaan, Japaniin ja Australiaan. Euroopassa ryhmä on esiintynyt muun muassa Lontoossa ja Pariisissa.

Imatralla Kitrin roolissa nähdään Ludmila Mizinovan lisäksi toinenkin soolotanssija, japanilainen Miho Naotsuka. Hän esittää roolin vuodenvaihteen balettitapahtuman päivänäytöksessä, sillä yksi tanssija ei jaksaisi vetää fyysisesti raskasta suoritusta kahta kertaa saman päivän aikana.

Imatran balettitapahtuma kärsii tänä vuonna pienentyneestä sponsorituesta. Tapahtumaa tukee edelleen noin kolmekymmentä yritystä mutta tukisummat ovat aiempaa pienempiä.

– Pienentyneiden tukisummien vuoksi on yhteistyökumppaneiden hankintaa on vielä jatkettava, Mirja Borgström sanoo.

.
.