1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

SVT: Poliisiasema Ruotsissa eristetty

Poliisiaseman eristäminen liittyy eiliseen terroristi-epäillyn pidättämiseen.

Ruotsalaiset tiedotusvälineet ovat julkaisseet kuvan epäillystä terroristista. Hän tallentui valvontakameran kuvaan ylittäessään Ruotsin rajan. Kuva: Dagens Nyheter

Ruotsin televisio SVT kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että poliisiasema pohjois-Ruotsin Skellefteåssa on eristetty. Raskaasti aseistetut poliisit vartioivat aluetta ja sisäänkäynnit on teipattu umpeen. 

Västerbottenin maakunnan poliisin tiedottaja vahvisti SVT:lle, että poliisiaseman eristäminen liittyy eilen pidätettyyn terroristi-epäiltyyn. Mies otettiin kiinni Bolidenissa Skellefteån lähellä. Ruotsalaismedioiden mukaan epäillyn jäljelle päästiin yleisövihjeiden perusteella ja pidätys tapahtui turvapaikanhakijoiden majoitustiloissa.

Tiedottaja ei kerro, johtuuko poliisiaseman eristäminen poliisille esitetystä uhkauksesta. Ruotsalainen Norran-lehti kertoo, että paikalla ollut poliisi olisi kertonut ohikulkijalle, että "kansalaisille kaikki on kuten tavallisestikin".

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Terroriuhka pysyy samalla tasolla

SVT:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan Bolidenissä turvapaikanhakijoiden majoitustiloissa kiinni otettu mies oli ollut alueella jo ainakin parin viikon verran.

Västerbottenin maakunnan poliisin tiedottajan mukaan ei ole vielä tietoa siitä, kuinka kauan poliisiasema pysyy eristettynä. Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo ei kommentoi asiaa enempää vedoten tutkinnan keskeneräisyyteen.

Säpon tiedottaja Sirpa Franzén vahvistaa uutistoimisto TT:lle terroristiepäillyn pidätyksen ja sanoo, että seuraavaksi poliisi kuulustelee häntä. Franzénin mukaan vain yksi henkilö on pidätetty. Franzén sanoo poliisin olevan erittäin kiinnostunut siitä, mitä pidätetty henkilö on tehnyt saavuttuaan Ruotsiin.

Franzén ei kerro sitä, miten poliisi varsinaisesti pääsi pidätetyn miehen jäljille. Hän ei kommentoi esimerkiksi sitä, johtiko yleisön vihje kiinniottoon.

Franzénin mukaan Ruotsin terroriuhkataso pysyy edelleen samalla korotetulla tasolla.