1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Supon Knape: Ruotsin terroriepäily huomioidaan Suomessa

Knape ei kommentoi, oliko Ruotsissa muutaman sadan kilometrin päässä Torniosta pidätetty terroriepäilty matkalla Suomeen. "Maantiede on hyvin yksiselitteinen asia", Knape mainitsee.

Petri Knape
Suojelupoliisin apulaispäällikkö Petri Knape ja tietokirjailija Petteri Järvinen keskustelivat aamu-tv:ssä siitä, pitääkö ihmisten tinkiä yksityisyydestään, jotta esimerkiksi terroristi-iskuja saataisiin estettyä paremmin.

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Petri Knape oli vähäsanainen kommentoidessaan Ruotsissa tehtyä terroristipidätystä. Knape sanoi aamu-tv:n haastattelussa, että on ennenaikaista kommentoida Ruotsia tällä hetkellä puhututtavaa terroriepäilyä.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo pidätti torstaina etsimänsä terroriepäillyn.

– On itsestäänselvää tämän tyyppisissä asioissa, että turvallisuusviranomaiset tekevät yhteistyötä ja Ruotsi on meidän lähimpiä kumppaneitamme, Knape sanoi.

Tietoa tapaukseen liittyen on Knapen mukaan saatu Ruotsista "erittäin nopeasti". Yksityiskohtia on ennenaikaista kommentoida, mutta sen verran Knape kommentoi Ylelle, että lisätietoja odotetaan sitä mukaa kuin ruotsalaiset pystyvät niitä toimittamaan.

– Luonnollisesti tämä huomioidaan Suomen toimenpiteissä, Knape sanoi.

Pidätys tehtiin lehtitietojen mukaan Bolidenissa, vain muutaman sadan kilometrin päässä Torniosta. Mahdollista yhteyttä Suomeen – tai sitä, oliko pidätetty mahdollisesti matkalla Suomeen – Knape ei suostu juuri spekuloimaan.

– Tapaus on hyvin tuore ja on ennenaikaista vielä mennä vetämään pidemmälle meneviä johtopäätöksiä tästä. Mutta maantiede on tietenkin hyvin yksiselitteinen asia, Knape kommentoi.