1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kielikylpy

Ristikarin koulu korjataan kielikylpyläisille – uutta koulua ei rakenneta

Homeongelmista kärsivä Ristikarin koulu peruskorjataan sittenkin kielikylpykouluksi Pietarsaaressa. Vanhemmat ovat vaatineet uutta koulua, mutta sivistyslautakunta päätyi yksimielisesti Ristikarin korjaamisen kannalle.

kielikylpy
Ristikarin koulu kesällä, koulutaustalla, etualalla vihreää pensasaitaa.
Joni Kyheröinen / Yle

Pietarsaaren kouluverkkoa ja kielikylpykoulun tulevaisuutta on vatvottu jo vuosia.

Nyt sivistyslautakunta linjasi, että sisäilmaongelmien vuoksi suljettuna oleva noin 2 600 neliön Ristikarin koulu korjataan. Kylkeen rakennetaan noin 800 neliön lisärakennus, johon tulisi liikuntasali. Lautakunnan päätös vaatii vielä hallituksen ja valtuuston hyväksynnän.

– Budjetissa rakennushankkeen suunnitteluun on varattu noin 200 000 euroa. Se pääsee vauhtiin heti tammikuussa, jos valtuusto niin päättää, kertoo sivistysjohtaja Jan Levander.

Ristikarin peruskorjaus maksaa noin 7 miljoonaa euroa. Työryhmä arvioi, että saman verran maksaisi uuden koulun rakentaminen kielikylpyläisille.

Lautakunta päätyi myös supistamaan kaupungin kouluverkkoa lähivuosina: yksi suomenkielinen ja yksi ruotsinkielinen alakoulu lakkautetaan.

– Valinta tehdään Ruusulehdon ja Itälän koulun välillä. Vuonna 2018 Pietarsaaressa on enää kaksi suomenkielistä alakoulua, sanoo Levander.

Tulevina vuosina yhdistetään myös Bonäsin ja Vestersundin koulut.

Lisäksi kaikki suomenkieliset kuudesluokkalaiset siirtyvät jatkossa Etelänummen yläkoululle vuoden 2017 syksyllä. Sama käytäntö on ollut ruotsinkielisellä yläasteella jo kymmenisen vuotta.

Kaupunginhallitus ja -valtuusto käsittelevät Ristikarin korjaushanketta vielä ennen vuoden vaihdetta

Lue seuraavaksi