Pakoon pitkin jalkakäytäviä ja pururatoja – raju takaa-ajo kanisterillisesta bensaa

Hämeen poliisi jahtasi torstaina illalla useiden partioiden voimin pakoon pyrkineitä bensavarkaita. Takaa-ajon aikana varkaat väistelivät poliisia jalkakäytäville ja yrittivät karkuun pururadan kautta. Kiinni vorot jäivät Lahden keskustassa.

takaa-ajo
Polis-teksti poliisiauton ovessa.
Petri Aaltonen / Yle

Bensavarkaat pakenivat Lahdessa poliisia Amerikan malliin. Tapahtumat saivat alkunsa, kun vorot ryöväsivät kansiterillisen bensiiniä Hennalassa sijaitsevalta hultoasemalta.

Apumies kävi tankkaamassa kanisterin eikä maksanut siitä euroakaan vaan hyppäsi kulman takana odottaneen henkilöauton kyytiin. Polliisi jahtasi bensavarkaita useilla partioilla Okeroisten, Sopenkorven ja Kärpäsen suunnalla.

Pakoauto koukkasi takaa-ajon aikana muutaman kerran poliisia karkuun kevyen liikenteen väyliä ja jalkakäytäviäkin pitkin, kun se ohitti edessä olevia autoja. Varkaat ajoivat myös ainakin kertaalleen liikennevaloissa vastoin punaista.

Takaa-ajossa varkaat yrittivät harhauttaa poliisin jäljiltään myös oikaisemalla Hämeenlinnantieltä mäkimöntun kautta pururadalle ja sieltä edelleen Jalkarannantielle.

Poliisi sai pysäytettyä bensavarkaat vihdoin kaupungin keskustassa Vapaudenkadulla. Kuskina ollut noin 25-vuotias mies ja hänen hieman vanhempi apurinsa otettiin kiinni. Pakoautissa oli väärät rekisterikilvet ja se oli katsastamaton.