Euroopan turvallisuustilanne ei huoleta festarijärjestäjiä – Ilosaarirock julkisti kesän esiintyjiä

Joensuulaisen Ilosaarirockin järjestäjät suhtautuvat rauhallisesti kiristyneeseen turvallisuustilanteeseen Euroopassa. Joensuun Popmuusikot kuitenkin seuraavat tilannetta tarkasti. Festivaali julkisti ensimmäiset kaksi esiintyjäänsä.

musiikki
Ilosaarirockin päälava yöllä.
Antti Makkonen / Yle

Ensi kesän festivaalin järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa. Joensuun Laulurinteelle kokoontuu ensi heinäkuussa jälleen kymmeniä tuhansia musiikinystäviä. Pariisin terrori-iskujen vuoksi muuttunut turvallisuustilanne Euroopassa ei vielä toistaiseksi huoleta festivaalijärjestäjiä. Pariisissa yksi terroristien iskuista kohdistui konserttisaliin.

– Ei voi sanoa yhden viikon perusteella, että mitä ensi heinäkuussa tapahtuu. Tällä hetkellä tilanne ei vaikuta millään tavalla Ilosaarirockin järjestelyihin, mutta tietenkin seurataan tilannetta. Meillä on ammattimainen turvaorganisaatio, joka seuraa kansainvälistä tilannetta. Ei yhden konserttitaloon tapahtuneen iskun takia voi sanoa, että kesän festivaalit olisivat millään tavalla muuttumassa, ohjelmapäällikkö Panu Hattunen sanoo.

Ilosaarirockin järjestäjien mukaan kiristynyt turvalllisuustilanne ei näytä vaikuttavan bändien hankkimiseen esimerkiksi Yhdysvalloista.

Varautuminen pelastanut ongelmilta

Tähän asti turvallisuusongelmia on ollut Ilosaarirockissa vähän, mikäjohtuu järjestäjien mukaan hyvästä varautumisesta ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta.

Ei yhden konserttitaloon tapahtuneen iskun takia voi sanoa, että kesän festivaalit olisivat milään tavalla muuttumassa.

Panu Hattunen

– Turvallisuussuunnitelma on varmaan sata sivua pitkä. Meillä on äärimmäisen kokenut ja ammattitaitoinen turvallisuuspäällikkö. Hyvän varautumisen takia ollaan säästytty ongelmilta festivaalilla. Asioita, joita puidaan paljon, ovat säävaikutukset, erilaiset rakenteet ja niin edelleen, ohjelmapäällikkö Panu Hattunen Joensuun Popmuusikoista kertoo.

– Kiitos myös paikallisille viranomaisille, joiden kanssa meidän turvallisuuspäällikön on helppo tehdä hommia. Turvallisuus on kuitenkin kaikki kaikessa ja sen eteen tehdä aina töitä, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis toteaa.

Joensuun Popmuusikot on julkistanut 20.11. Ilosaarirock-festivaalin kaksi ensimmäistä esiintyjää. Laulurinteen lavalle nousevat tanskalainen rockia ja metallia yhdistävä Volbeat ja brittiläinen indierock-yhtye The 1975.