1. yle.fi
  2. Uutiset

Porilaiset tyrmistyivät jalkapallon Kakkosen lohkojaosta: "Tämä on Palloliiton huonoin päätös"

Musan Salama ja FC Jazz2 joutuvat kulkemaan pelimatkoillaan ensi kaudella jopa 8 000 kilometriä. Porilaiset pettyivät Palloliiton päätökseen syvästi. Sen uskotaan saattavan kaupungin edustusjoukkuetoiminnan vaakalaudalle.

urheilu
Jalkapalloilija venyttelee kentällä
Tuomas Hirvonen / Yle

Suomen Palloliitto on päättänyt sijoittaa porilaisseurat jalkapallon Kakkosessa pohjois-länsilohkoon. Päätös on valtava pettymys MuSalle ja FC Jazz2:lle.

– Tämä on mielestäni Palloliiton huonoin päätös koskaan ja saattaa porilaisen jalkapallon edustusjoukkuetoiminnan vaakalaudalle, toteaa tammikuussa Musan Salaman toiminnanjohtajana aloittava Tommi Laaksonen tiedotteessaan.

Valtava määrä kilometrejä

Päätös tarkoittaa molemmille seuroille yli 8 000 kilometrin matkustamista kauden aikana. Pelimatkoja joudutaan tekemään muun muassa Rovaniemelle.

– Palloliitto teki virheen laskiessaan kilometrit väärin alkuperäisessä lohkojaossaan ja nyt virhettä ei suostuta korjaamaan, Laaksonen toteaa.

Kakkosen etelälohko on rakennettu tällä hetkellä pääasiassa pääkaupunkiseudun joukkueista. Porissa tilannetta pidetään epäreiluna.

– Samalla kun porilaiset istuvat bussissa ja yöpyvät hotelleissa, voivat pääkaupunkiseudun joukkueet mennä peleihin fillareilla. Kustannuskysymys on mittava, mutta suurempi ongelma on pelaajien sitouttaminen toimintaan, Laaksonen kertoo.

Lue seuraavaksi