Perussuomalaisten piirikokous salaisessa paikassa

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri valmistautuu tulevaan piirikokoukseen värikkään syksyn saattelemana. Kokouksessa puretaan pettymystä hallituspolitiikkaan ja ruoditaan laskevia kannatuslukuja. Myös Sebastian Tynkkysen tilanne nousee esille. Turvallisuussyihin vedoten kokouspaikkaa ei kerrota.

Kotimaa
perussuomalaiset perussuomalaisten logo tunnus puoluelogo ps
Perussuomalaiset

Laskevat kannatusluvut ja Sebastian Tynkkysen tilanne puhuttavat perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirikokouksessa sunnuntaina. Kokous pidetään Oulun Kiimingissä, mutta turvallisuussyihin vedoten tarkempaa paikkaa ei kerrota.

Piirisihteeri Henna Kupsala luonnehtii osaa puolueen kannattajakunnasta kärsimättömäksi, jonka vuoksi gallup-luvut ovat laskevia. Hän muistuttaa että kolmen puoleen hallituksessa pitää tehdä kompromisseja, jos itsekin haluaa saada joitain asioita läpi.

Kupsalan mukaan kentältä saadun palautteen perusteella nykyinen turvapaikanhakijatilanne nakertaa puolueen kannatusta, samoin eu- ja euro -politiikka.

Paikallisella tasolla valtuutetut tekevät innolla töitä.

Henna Kupsala

– Turvapaikanhakijatilanne on tullut istuvalle hallitukselle rajuna. Se puhututtaa tosi paljon. Eläkeläisten asumistuen leikkaukset oli myös aihe kenttäväkeä puhutteleva asia.

– Eu- ja europolitiikka on edelleen yksi puheenaihe. Toivoisin että päästäisiin nyt kansanäänestykseen euroalueesta. Sitä odotetaan kovasti kentällä.

Perussuomalaisten hallitustaival on vielä nuori ja Kupsalan näkemyksen mukaan kannattajakunta on kärsimätöntä, tuloksia pitäisi näkyä nopeasti.

– Paikallisella tasolla valtuutetut tekevät innolla töitä. Se vaihtelee miten gallupkannatus koetaan. Kyllä se varmasti jossain vaiheessa sieltä ylöspäin ponkasee.

Sebastian Tynkkysen tilanne harmittaa

Puoluehallituksesta erotetun oululaisen Sebastian Tynkkysen tilannetta Kupsala luonnehtii harmilliseksi. Puoluehallituksessa olisi hyvä olla pohjoisen ääntä, mutta pitää Tynkkysen eroasiaa täysin puoluehallituksen asiana.

– Tämä on tosi harmillista meidän piirille. Pahoillaan kyllä olemme. Sebastian on meidän alueelta ja Oulusta. Hän on ollut meidänkin viestiä viemässä puoluehallituksessa.

Tämä on tosi harmillista meidän piirille.

Henna Kupsala

– Nämä ovat puoluehallituksen asioita ja ne kokoukset ovat salaisia. En lähtisi täältä kentältä sanomaan, kun en kaikkia asioita tiedä.

Kuohuntaa on riittänyt myös oululaisen kansanedustajan Olli Immosen ympärillä.

– Jokainen vastaa itse omista sanomisistaan ja tekemisistään, mutta opiksihan niistä pitää aina ottaa.