1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingin ruokakulttuuristrategi vaihtuu – Ravintolapäivän isä Timo Santala sivuun

Parhaiten Ravintolapäivän isänä tunnettu Santala on ollut Helsingin kaupungin ruokakulttuurin airuena kuluneen vuoden. Nyt hänen seuraajakseen etsitään uutta strategia. Tilannetta mutkistaa kuitenkin se, että ensin pitäisi nimittää strategin esimies.

Kotimaan uutiset
Timo Santala
Timo SantalaYle

Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkönä vuoden verran toimineen Timo Santalan työsuhde päättyy vuoden lopussa. Santala ilmoitti (siirryt toiseen palveluun) asiasta Facebook-sivuillaan marraskuun alkupuolella.

– Mun määräaikainen työsuhde Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäälikkönä päättyy vuoden lopussa, eikä esimies halua mun enää jatkavan sen jälkeen, joten näyttäis siltä, et aikaa vapautuu yhden päivätyön verran, Santala kirjoitti.

Kaupunkiaktiivi Santala tunnetaan parhaiten jälleen lauantaina vietettävän Ravintolapäivän yhtenä isänä. Hän on ollut innokas ruokakulttuurin puolestapuhuja Helsingissä jo pitkään ennen pestiään kaupungilla.

Santalan esimies, Helsingin Tukkutorin va. toimitusjohtaja Tommi Tapana sanoo, että Santalan työsuhteen päättymiseen ei liity mitään dramatiikkaa.

– Määräaikaisen työsuhteen jatkuminen ei ole koskaan itsestäänselvyys. Tehtävään tullaan valitsemaan uusi henkilö myös määräaikaisella työsopimuksella.

Kimurantti nimitysruljanssi

Päätöksen Santalan työsuhteen päättymisestä teki Tapanan mukaan Tukkutorin nyt jo entinen toimitusjohtaja Timo Taulavuori. Tapana itse ei halua kommentoida onko Tukkutori ollut tyytyväinen Santalan työhön.

– Olen väärä henkilö kommentoimaan siinä mielessä, koska olen ollut sijaisena puolitoista kuukautta ja sitä ennen ruokastrategia ei ole ollut millään lailla minun ohjauksessani.

Santala itse kertoo kuulleensa myös, että päätöksen työsuhteen päättymisestä on tehnyt Tukkutorin entinen toimitusjohtaja Taulavuori. Perusteluja hän sen sijaan ei ole kuullut.

Ruokakulttuuristrategin palkkaus on jäänyt roikkumaan monimutkaisen tilanteen takia. Santalan mukaan tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta ja lupaa palkata ketään, koska ei ole varsinaista esimiestäkään.

– Minä en tiedä kuinka homma jatkuu vai jatkuuko, kuka palkkaa ja kuinka kauan työ kestää, Santala sanoo. Hänen mukaansa se johtuu siitä, ettei ruokakulttuuristrategian päivitystä vuosille 2016-2020 ole hyväksytty kaupunginvaltustossa.

Santala veti sekavasta tilanteesta omat johtopäätöksensä.

– Yksilön kannalta piti miettiä kannattaako hakea jotain muuta vai jäädä ja odottaa.

Uusi strategi haussa

Tapana kertoo, että Helsinki jatkaa normaalisti ruokakulttuuristragian toteuttamista henkilövaihdoksesta huolimatta.

– Suunnitelma on olemassa ja se julkistettaneen loppuvuodesta.

Santalan mukaan työ jatkon kannalta on tehty, ja kaupungin ruokakulttuuristrategia on päivitetty vuosille 2016-2020.

– Olisi tärkeää, että työ jatkuisi. Siitä on ollut hyötyä, ja se on ollut uudenlainen tapa auttaa sekä kaupunkilaisia että kaupungin eri virastoja, Santala sanoo.

Lue seuraavaksi