Jani Salomaasta Ilosaarirockin uusi tuotantopäällikkö

Ilosaarirock on saanut uuden tuotantopäällikön. Tehtävässä aloittaa liperiläinen Jani Salomaa, jolla on pitkä kokemus musiikki- ja tapahtuma-alalla työskentelystä.

Ilosaarirock
Ilosaarirockin tuotantopäällikkö Jani Salomaa.
Joensuun Popmuusikot ry

Elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot on valinnut uudeksi Ilosaarirockin tuotantopäälliköksi liperiläisen Jani Salomaan. 36-vuotiaalla Salomaalla on lähes 20 vuoden kokemus musiikki- ja tapahtuma-alalla toimimisesta.

Hän on työskennellyt urallaan erilaisten tapahtumien ja festivaalien palveluksessa sekä teknikkona muun muassa Antti Tuiskun, Suvi Teräsniskan ja Stellan kiertueilla.

Salomaa tunnetaan myös Kontiolahden Jakokoskirockin perustajajoukoista. Ilosaarirockissa hän on työskennellyt ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Välittömästi työnsä aloittava Salomaa siirtyy festivaalin tuotantopäälliköksi Kaisu Leinosen tilalle.

– Ollaan kovasti mielissään, että saatiin sakkiin motivoitunut ja erittäin vankan festivaalikokemuksen omaava tyyppi, johon voi luottaa sataprosenttisesti. Kaisu jättää jälkeensä suuret saappaat, mutta Jani jos joku ne pystyy täyttämään, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis sanoo.

Paikat, ihmiset ja festivaalin perusfilosofia ovat jo entuudestaan tuttuja.

Jani Salomaa

Tuotantopäällikön työtehtäviin kuuluvat muun muassa vuosittain yli 50 000 kävijää keräävän Ilosaarirockin aluesuunnittelu, tuotannon henkilökunnan hankinta sekä aikataulujen laadinta.

– Aika laaja vastuuhan siinä on, mutta ei töitä onneksi yksin tarvitse tehdä. Työntekoa helpottaa varmasti se, että paikat, ihmiset ja festivaalin perusfilosofia ovat jo entuudestaan tuttuja, Salomaa pohtii.

Joensuun Popmuusikot on myös hakenut yhdistykselle toiminnanjohtajaa. Haku tehtävään on päättynyt ja kaikki ehdokkaat on jo haastateltu. Päätös uudesta toiminnanjohtajasta julkaistaan ennen vuodenvaihdetta.