Hyppää sisältöön

Ympäristöministeri ei lämpene verkkokalastuskiellon pidentämiselle Saimaalla

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen katsoo, että nykyinen verkkokalastuskielto ja rajoitussopimukset ovat tehonneet, ja saimaannorpan kanta on vahvistumassa. Norpan suojelijat ovat vaatineet verkkokalastuskiellon pidentämistä Saimaalla heinäkuun loppuun saakka.

Kuva: Kimmo Vertanen

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ei näe tarvetta verkkokalastuskiellon tiukentamiselle saimaannorpan suojelemiseksi. Ministerin mukaan nykyinen kalastuskielto sekä erilaiset rajoitussopimukset ovat tehonneet, ja norppakanta on vahvistumassa.

– Pitää tietysti toivoa, että talvi olisi lisääntymisen kannalta onnistunut. Saimaannorppa on ainutlaatuinen laji ja sen tulevaisuudesta pitää huolehtia, mutta välitöntä tarvetta tiukennuksille ei ole, toteaa Tiilikainen.

Kalastusrajoituksista päätetään ministeriössä lähiaikoina. Norpan suojelijat ovat vaatineet verkkokalastuskiellon pidentämistä Saimaalla heinäkuun loppuun saakka, kun nykyään kielto päättyy kesäkuun lopussa. Saimaannorpan elinalueilla on runsaasti vapaa-ajan asuntoja, ja kuutit ovat vaarassa tukehtua kalaverkkoihin kesällä.