1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kesätyökampanja poiki jatkoa – talviduunia nuorille

Onnistunutta kesäduuni-hanketta kokeillaan Rovaniemellä nyt myös nuorten työllistämiseksi talvella. Kaupunki tukee sadan nuoren työllistämistä kesätyöseteli-hankkeessa saatujen hyvien kokemusten pohjalta.

Yrittäjä Inga Jääskö on valmis tarjoamaan töitä nuorille. Talviduuni-hankkeen vetäjä Heidi Alariesto kävi tapaamassa yrittäjiä Napapiirillä. Kuva: Jarmo Honkanen / Yle

Alle 25-vuotiaille työttömille nuorille etsitään paikallisista yrityksistä sopivia töitä Rovaniemellä Sijaishaltija-yrityksen ja Nuorten Ohjaamon yhteistyöllä.

– Etsimme työttömille nuorille kiinteistöalan, siivousalan, opastontun, lastenhoidon ja eri alojen töitä missä nuoret reippaat apulaiset voisivat olla tarpeen, kertoo työvoimavuokrausta tarjoava Sijaishaltija-yrittäjä Heidi Alariesto.

Kesätyön tapaan talviduuni-hankkeessa ei yritetä työllistää työttömiä vaan ennemminkin saada nuoria oppimaan työelämän taitoja lyhyempien työjaksojen avulla.

– Nyt on kyseessä pätkätyöt, keikkatyöt, että esimerkiksi nuoren voi työllistää niin, että hän tekee parina iltana viikossa pari tuntia ja sitten viikonloppuna yhden pitkän päivän. Keikkasesonkihommia olis siis tarjolla, selvittää hankkeen äiti Heidi Alariesto.

Heidi Alariesto uskoo, että alkava ulkomaisten matkailijoiden sesonki on sopiva aika saada työttömille nuorille töitä.

– Tätä työtä voivat tarjota perheet, yritykset, järjestöt, matkailualan toimijat. Kaikki joista tuntuu, että joulukuussa omat resurssit eivät välttämättä riitä, kertoo Heidi Alariesto.

Tavoitteena on, että ensimmäiset nuoret saisivat astua työelämän pariin jo joulukuun alussa.

– Kyllä minulla on jo parisenkymmentä työpaikkaa takataskussa, semmoisia mistä ollaan jo neuvoteltu, mutta vielä tarvitaan paljon yrityksiä ja perheitä näihin työllistämistalkoisiin, kannustaa Heidi Alariesto mahdollisia työvoiman tarvitsijoita ottamaan yhteyttä.