Arla vetää rahkajogurtteja myynnistä – Allergeenivaara

Arla Oy ilmoittaa vetäneensä myynnistä rahkajogurtteja pakkausprosessissa tapahtuneen sekaannuksen vuoksi. Pakkausmerkinnät eivät vastaa tuotteen sisältöä ja voivat aiheuttaa allergeenivaaran.

Kotimaa
Arla Protein jogurttikombo inkivääri 200 g laktoositon.
Arla Protein jogurttikombo inkivääri 200 g laktoositon.Arla

Arla Oy ilmoittaa vetäneensä myynnistä tuotteen "Arla Protein jogurttikombo inkivääri 200 g laktoositon". Noin 300 tuotteen kohdalla on tapahtunut pakkausvirhe, jolloin pakkausmerkinnät eivät vastaa tuotteen sisältöä.

Tuotteet ovat Arlan mukaan muuten moitteettomia, mutta aiheuttavat väärien merkintöjen vuoksi allergeenivaaran osalle kuluttajista. Takaisinveto koskee tuote-erää, jonka parasta ennen -merkintä on 4.12.2015. Tuotteet ovat olleet myynnissä 9.11.2015 alkaen koko maan alueella.

Tuotepakkaus muodostuu jogurttipakkauksesta sekä erikseen päälikannen ja välikannen välissä olevasta mysli-tyyppisestä sekoituksesta.

Kanelinmakuisessa rahkajogurtissa on väärä purkki ja väärästä ainesosaluettelosta johtuen kannen alla oleva kaura on mainitsematta purkissa. Tämän johdosta tuote saattaa aiheuttaa allergisen reaktion henkilöille, jotka ovat allergisia kauralle.