Koivulan erityiskoulussa oireillaan edelleen – väki siirtyy väistötiloihin

Oppilaat ja henkilökunta ovat oireilleet Porin Koivulan erityiskoulussa jo pitkään. Koululla tehtiin korjauksia kesällä, mutta nyt näyttää siltä, että ne eivät ole ratkaisseet ongelmaa.

erityisopetus
Penaali pulpetin päällä
Alex Turunen /Yle

Porin Koivulan erityiskoulu siirretään väistötiloihin kevätlukukauden alussa. Siirto on varmuustoimenpide, jotta tutkimuksia ja korjaustoimenpiteitä voidaan tehdä vaarantamatta koulua käyvien terveyttä. Toistaiseksi syytä oireiluun ei ole löydetty.

Ongelmat korjattu jo kertaalleen

Koivulan erityiskoulussa havaittiin keväällä oppilaiden ja henkilökunnan oireilua. Sisäilmatutkimuksen mukaan rakennus kärsi muun muassa ilmanvaihdon puutteista, mikrobivaurioista pilareissa, ilmavuodoista sekä viemäreiden hajuhaitoista.

Porin sivistyskeskuksen hallintopäällikkö Esa Kohtamäki vakuutti elokuussa, että koulussa on tehty riittävät korjaustoimet ja rakennuksen kunto on tarkastettu.

Erilliset väistötilat

Nyt Koivulan erityiskoulua käyvät joutuvat siirtymään erillisiin väistötiloihin. Osa siirtyy Itä-Porin koulun yhteydessä oleviin Sampolan Palvelukeskus Oy:n tiloihin ja osa SAMK:n Tiedepuiston kampukselle.