Venäjä kaksinkertaistaa Syyrian-koneidensa määrän – kertoo tuhonneensa satoja kohteita

Venäjä on kiihdyttänyt iskujaan Syyriaa vastaan tiistain jälkeen, jolloin se vahvisti, että venäläisessä matkustajakoneessa räjähti pommi Siinain niemimaan yllä.

Ulkomaat
Kaksi venäläistä SU-25-rynnäkkökonetta lähdössä pommituslennolle Latakian lentotukikohdasta Syyriasta.
Kaksi venäläistä SU-25-rynnäkkökonetta lähdössä pommituslennolle Latakian lentotukikohdasta Syyriasta.Venäjän puolustusministeriö / EPA

Venäjä kaksinkertaistaa Syyrian ilmaiskuissa käyttämiensä taistelukoneiden määrän, kertoo Venäjän puolustusministeriö. Taistelukoneiden määrä nousee 69:een.

Venäjä kertoo, että sen koneet ovat tehneet 394 taistelulentoa viimeisten kolmen päivän aikana. Lennoilla on isketty 731 kohteeseen, enimmäkseen Isis-järjestön öljylaitoksiin ja säiliöautoihin.

"Tuhonnut 15 laitosta ja 500 säiliöautoa"

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu sanoo, että iskuissa on tällä viikolla tuhottu 15 öljynjalostamoa ja varastoa. Lisäksi 525 säiliöautoa on tuhottu. Šoigu mukaan Isisin öljytulot ovat tuhojen myötä laskeneet huomauttavasti, jopa 1,5 miljoonaa dollaria päivässä.

Venäjä on myös varoittanut Yhdysvaltoja iskuista etukäteen. Yhdysvaltalaislähteen mukaan Venäjä on kertonut iskuistaan ainakin kolmesti Pariisin hyökkäysten jälkeen.

Risteilyohjuksia Kaspianmereltä

Syyriaan on myös ammuttu risteilyohjuksia Kaspianmereltä. Venäjä kertoo, että se on laukaissut 18 ohjusta seitsemään kohteeseen Raqassa, Idlibissä ja Aleppossa. Kyseessä on toinen kerta, kun Venäjä käyttää sotalaivoja Syyrian vastaisissa toimissa.

Venäjä pyysi Libanonia muuttamaan Beirutin-lentojen reittejä sotatoimien vuoksi, mutta Libanon on kieltäytynyt.

Putin vieläkin tyytymätön

Venäjä on kiihdyttänyt iskujaan Syyriaa vastaan tiistain jälkeen, jolloin se vahvisti, että venäläisessä matkustajakoneessa räjähti pommi Siinain niemimaan yllä. Isis on ilmoittanut tehneensä pommi-iskun.

Puolustusministeri Sergei Šoigu on kertonut Venäjän iskuista presidentti Vladimir Putinille perjantaina. Putin on ylistänyt Venäjän Syyrian-operaatiota, mutta sanonut, että se ei vieläkään ole riittävä jihadistien nitistämiseksi.

_* Oikaisu 4:24, aiemmin artikkelissa puhuttiin tankkereista, joilla tarkoitettiin säiliöautoja. _

Lähteet: AFP, AP, Reuters