Yliopisto-opiskelijat hurahtivat lautapeleihin

Joensuulaiset opiskelijat pelaavat viikoittain lautapelejä yhdessä. Tätä varten heillä on oma yliopiston rahoittama lautapelikerho. Kerhossa keskitytään moderneihin lautapeleihin. Kännykätkin kaivetaan joskus avuksi.

pelit
Ihmisiä pelaamassa lautapeliä ja näyttämässä korttejaan
Nadja Mikkonen / Yle

Joensuun ylioppilaiden pelikerho on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) alaisuudessa toimiva lautapelikerho. Kerho järjestää torstaisin yliopistolla peli-illan, joissa pelataan erilaisia lauta-, kortti- ja noppapelejä.

Suosikkipeleihin kuuluvat Carcassonne, 7 Wonders, Stone Age ja Menolippu. Klassiset Kimblen ja Monopolyn kaltaiset pelit nostetaan harvoin pöydälle. Myöskään videopelien pelaaminen ei kuulu kerhon toimintaan.

Puheenjohtajan Tatu-Pekka Taskisen mukaan lautapeleissä elektroniikkaa on mukana vain lähinnä lautapeleissä, joissa käytetään puhelimia apuna.

– Puhelimien applikaatiot ovat tulleet jonkin verran mukaan lautapeleihin. Tietynlaisissa peleissä se voi olla sopivaa, jos tarvitsee tehdä joku mekaaninen lasku. Ei tarvitse päässä kaikkea laskea. Se tuo nopeutta ja suoraviivaisuutta peliin.

Rentoa yhdessäoloa

Tavallisesti paikalla on noin 15 innokasta pelaajaa, jotka viihtyvät pelien parissa joitakin tunteja. Pelit valitaan kerhon omasta pelihyllystä tai niitä otetaan kotoa mukaan.

Tietynlainen kilpailuhenkisyys kuuluu lautapelaamiseen, mutta liian vakavasti emme pelejä ota.

Tatu-Pekka Taskinen

– Se on sellaista rentoa yhdessäoloa. Toki jotkut peleistä ovat sellaisia, joissa keskitytään aika tiukasti siihen omaan tekemiseen ja taktikointiin. Tietynlainen kilpailuhenkisyys kuuluu lautapelaamiseen, mutta liian vakavasti emme pelejä ota, pelikerhon puheenjohtaja Tatu-Pekka Taskinen kertoo.

Pelikerho on ensisijaisesti tarkoitettu yliopiston opiskelijoille. Puheenjohtajan mukaan kaikki pelaamisesta kiinnostuneet ovat kuitenkin tervetulleita.

Nykyinenkin porukka on jo monivivahteinen. Lautapelejä käyvät pelaamassa myös ulkomaalaiset vaihto- ja jatko-opiskelijat.

– Minusta on kiva juttu, että näin pääsee välillä englantiakin puhumaan, Taskinen hymyilee.