Arhinmäki ei hae jatkokautta vasemmistoliiton johdossa

Arhinmäki ei asetu enää ehdolle ensi kesän puoluekokouksessa.

Kotimaa
Paavo Arhinmäki
Paavo ArhinmäkiRoni Rekomaa / Lehtikuva

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei aio hakea jatkokautta puolueen johdossa. Arhinmäki ilmoitti asiasta vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.

Arhinmäki perusteli päätöstään sillä, että hän on toiminut jo seitsemän vuotta puolueen puheenjohtajana ja sitä ennen vasemmistonuorten johdossa.

Lisäksi hän perusteli ratkaisuaan sillä, että puheenjohtajaansa henkilöityvä puolue kaipaa uudistumista.

– Samalla tavalla kuin puolueen politiikka ja toimintatavat tarvitsevat jatkuvaa uudistumista, myös puolueen johdon pitää tasaisin välein uudistua. Jotta puolueen kehittyminen jatkuu, tarvitaan uusia ideoita ja uusia kasvoja. Siksi en ole enää käytettävissä puolueen puheenjohtajaa valittaessa, ja kesän puoluekokouksessa on aika valita puolueelle uusi puheenjohtaja, Arhinmäki sanoi puheessaan puoluevaltuustossa (siirryt toiseen palveluun).

Vasemmistoliitto järjestää ennen kesän puoluekokousta neuvoa antavan jäsenäänestyksen puheenjohtajasta, jos ehdokkaita on enemmän kuin yksi.

Tähän mennessä kilpaan on ilmoittautunut vain puolueen kansanedustaja Jari Myllykoski. Hän kertoi jo keväällä eduskuntavaalien jälkeen haastavansa puolueensa nykyjohdon.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.