1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keihäänheiton viisasten kivi haussa Tanhuvaarassa – kansainvälinen seminaari veti parisataa vierasta

Euroopan Yleisurheiluliiton myöntämä keihässeminaari on Tanhuvaaran Urheiluopiston kansainvälisin tapahtuma koskaan. Kansainväliset neuvot ovatkin tarpeen, jotta nuoria lupauksia löytyisi ja he kehittyisivät.

Kotimaan uutiset
Tanhuvaaran Urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen keihässeminaarissa.
Tanhuvaaran Urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen yllättyi iloisesti kansainvälisen keihässeminaarin suosiosta.Yle, Paavo Koponen

Tanhuvaaraan kokoontui viikonlopuksi parisataa keihäänheiton parissa toimivaa henkilöä yhdeksästätoista maasta. Huippuheittäjistä mukana ovat huippuheittäjät Antti Ruuskanen ja Thomas Röhler ja huippuheittäjien valmentajista Jarmo Hirvonen ja Petteri Piironen.

– Tämä oli erittäin hieno kunnia, että saimme Euroopan Yleisurheiluliitolta järjestettäväksi tämän seminaarin. Kerma kakun päällä on se, että tämä kiinnosti näin yllättävän paljon. Tämä on meille erittäin tärkeää Tanhuvaaran tunnettuuden lisäämiseksi. Täällä on puolen tusinaa TV-kanavaa ja muuta mediaa eri maista. Haemme jatkossakin vastaavia tapahtumia, kertoo Tanhuvaaran Urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen.

– Täällä on nyt erittäin hyvä kattaus kaikkea, on mestareita ja valmentajia ja muita huippuasiantuntijoita. Tämän seminaarin anti tulee olla, että minkä takia me emme pärjää nuorten arvokisoissa niin hyvin kuin on ennen pärjätty. Toivottavasti täältä nyt löytyisi joku viisasten kivi, että mitä pitäisi ruveta tekemään, että pärjäisimme paremmin, toivoo Tanhuvaaran opettaja ja keihäsvalmentaja Jarmo Hirvonen.

Perinteistä viisautta seminaarin toi Seppo Räty. Asiantuntemusta edusti myös tilaisuuden juontaja Mikaela Ingberg.

Lue seuraavaksi