Liivijengi Bandidos rahoitti hyväntekeväisyystempausta – "Siitä ei paljon kirjoitella"

Veera Immonen on mukana Elähtäneet kotirouvat -hyväntekeväisyyskalenterissa, joka on ilmestynyt äskettäin. Kalenterin pääsponsori on ehkä hiukan yllättäen moottoripyöräkerho Bandidos.

Kotimaa
Veera Immonen
Yksi hyväntekeväisyyskalenterin kotiäideistä, Veera Immonen, vieraili Kymenlaakson radion studiossa.Niklas Joki / Yle

Kouvolan Kuusankoskella asuva Veera Immonen on yksi "elähtäneistä kotirouvista", jotka julkaisivat äskettäin hyväntekeväisyyskalenterin.

– Olen mukana kahdessa kuvassa, elokuussa ja joulukuussa. Olen innokas kokeilemaan kaikkea uutta ja tykkään tutustua uusiin ihmisin. Hyväntekeväisyys motivoi vielä enemmän, Immonen kertoo.

Tempaus sai alkunsa Mutsit vs. faijat -nimisestä Facebook-ryhmästä. Teemaksi muotoutui elähtäneet kotirouvat, koska kaikki kalenterissa poseeraavat yli 30 naista ovat äitejä. Immonen on kahden lapsen äiti, mutta kaukana elähtäneestä.

– Ajatus siitä, että synnyttänyt nainen kulahtaa tai repsahtaa, elää joidenkin mielissä edelleen vahvasti. Olen sitä mieltä, että saa se äitiys näkyäkin. Itsestä ehtii pitää huolta sitten, kun lapset ovat isompia.

300 kalenteria Bandidoksen avulla

Kalenterin teko rahoitettiin sponsorien voimin. Mukana oli myös hiukan yllättävä taho, nimittäin moottoripyöräkerho Bandidos. Se rahoitti kalenterin ensimmäiset painokset.

Saimme painatettua 300 kalenteria Bandidoksen avustuksella.

Veera Immonen

– Saimme painatettua 300 kalenteria Bandidoksen avustuksella. Siitä, että Bandidos lahjoittaa joka joulu hyväntekeväisyyteen, ei taideta paljon kirjoitella julkisuudessa. Tänä vuonna kohde oli tämä kalenteri. Yksi mukana olleista on moottoripyöräkerholaisen läheinen.

Suurin osa kalenterin tuotosta menee hyväntekeväisyyteen; Ensi- ja turvakotien liitolle sekä Sylva Ry:lle. Tekijät valitsivat kohteensa itse.

– Me mallit emme ota tuotosta mitään.

Monet rikkoivat rajojaan

Kalenterin kuvaukset järjestettiin Jyväskylässä. Joissakin kuvissa naisilla on enemmän, toisissa vähemmän päällään. Immonen ei ole ennen tehnyt mallin töitä.

– Monet rikkoivat omia rajojaan, kun uskaltautuivat projektiin mukaan. Meillä oli tosi hyvä porukka, vaikka emme tunteneet toisiamme. Tsemppi oli tosi hyvä, ei siinä ehtinyt ajattelemaan itseään kun näki yhteisen määränpään.

Kalenteri ilmestyi pari viikkoa sitten.