Juoksijalupaus Alisa Vainio pääsi Aku Ankan sivuille

Hurjilla juoksuajoillaan säväyttänyt lappeenrantalainen 18-vuotias Alisa Vainio on päässyt nyt siihen, mistä monet vain haaveilevat. Hänen nimiväännöksensä on nyt uusimman Aku Ankka -lehden sivuilla.

urheilu
Iines Ankka haaveilee olevansa Eliisa Niitty
Yle Kuva Ankka lehdestä 47/2015

Aku Ankka -lehti on vuosikymmenten aikana vääntänyt leikkimielisesti useiden kymmenien suomalaisten ja kansainvälisten henkilöiden nimiä uusiksi. Lehtien sivuilla ovat seikkailleet niin Clint Itäpuu (Clint Eastwood), Kumi Rääkkynen (Kimi Räikkönen) kuin Tarja Rohisevakin (Arja Koriseva).

Uusimman Aku Ankka -lehden puhekuplassa on nyt mukana myös nuori suomalainen juoksijatähti Alisa Vainio. Lehdessä Alisan nimi on vääntynyt Eliisi Niityksi.

Itse tarinassa Iines Ankka kohottaa kuntoaan juoksumatolla ja toteaa: "Pian olen kovemmassa tikissä kuin Eliisa Niitty".

Tarinan suomentaja on väännökseen tehnyt Alisasta Eliisan ja Vainiosta Niityn. Vainiohan tarkoittaa puutonta isohkoa peltoaluetta. Niitty puolestaan on puuton, ruohoa ja heinää kasvava maa-alue.

Vainio nousi kesällä koko kansan tietoisuuteen

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Alisa Vainio säväytti suomalaista ja kansainvälistä urheilukansaa kesällä, kun hän Joutsenon maratonilla alitti Rion olympialaisten maratonajan. Tuolloin vielä 17-vuotias Vainio juoksi ajan 2.33,34.

Kesällä Kalevan Kisoissa Alisa Vainio voitti 10 000 metrin Suomen mestaruuden ja tuli 5 000 metrillä hopealle. Syksyn kisoissa hän on jatkanut kovien aikojen tehtailua.

Alisa Vainio on jo valittu edustamaan Suomen ensi kesän yleisurheilun EM-kisoihin.